• tv3.lt antras skaitomiausias lietuvos naujienu portalas

REKLAMA
Komentuoti
Nuoroda nukopijuota
DALINTIS
0
TV3

Su 234 įvarčiais per 314 rungtynių argentinietis Lionelis Messi pagerino dešimtmečius gyvavusį „Barcelonos“ klubo rezultatyvumo rekordą. Šioje statistinėje kategorijoje jis nukarūnavo komandos legendą Cezarą Rodriguezą.

REKLAMA
REKLAMA

Triskart geriausiu pasaulio futbolininkų išrinktas puolėjas Ispanijos čempionato rungtynėse antradienį pelnė tris įvarčius („Barcelona“ – „Granada“ 5:3). Šį sezoną jo sąskaitoje jau 54 įvarčiai.

REKLAMA

Iki šiol daugiausia įvarčių klubo istorijoje pelniusio C. Rodriguezo rekordas buvo 232 taiklūs smūgiai per 354 rungtynes, žaistas vilkint katalonų marškinėlius 1939–1955 metais.

„L. Messi – geriausias žaidėjas pagal visas kategorijas, – kalbėjo „Barcelonos“ strategas Pepas Guardiola. – Jis gali daryti bet ką kaip futbolo žaidėjas ir jis tai kasdien daro. Apgailestauju dėl tų, kurie nori jį nukarūnuoti, bet jis tiesiog skiriasi nuo visų kitų. Lionelis į klubo istoriją įėjo būdamas 24 metų. Jei jis ir toliau bus toks rezultatyvus, niekas jo įvarčių rekordo negalės pagerinti.“

REKLAMA
REKLAMA

Per septynias pastarąsias rungtynes L. Messi pelnė 17 įvarčių ir „La Liga“ čempionate pirmauja su 34 įvarčiais. Dviem mažiau turi surinkęs Madrido „Real“ puolėjas Cristiano Ronaldo.

L. Messi „hat-trickas“ rungtynėse su „Granada“ buvo šeštas šį sezoną ir 18-as vilkint „Barca“ marškinėlius. Įdomu, kad per pastaruosius tris sezonus žaistas 153 rungtynes jis pelnė 154 įvarčius.

REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKOMENDUOJAME
rekomenduojame
TOLIAU SKAITYKITE
× Pranešti klaidą
SIŲSTI
Į viršų