REKLAMA

  • tv3.lt antras skaitomiausias lietuvos naujienu portalas

Komentuoti
Nuoroda nukopijuota
DALINTIS

Š. m. kovo 23 d., penktadienį, 10 val., Kaune, ISM Vadybos ir ekonomikos universiteto patalpose (E. Ožeškienės g. 18), pradedama projekto „Lyderių laikas 2“ „Švietimo lyderystės“ magistrantūros studijų programa. Studijuoti šioje programoje pradės 75 nacionalinio, savivaldybių ir vietos lygmens studentai, praėję specialią projekto (kurį vykdo Švietimo aprūpinimo centras) ir jo partnerių (Mokyklų tobulinimo centro ir ISM Vadybos ir ekonomikos universiteto) organizuotą atranką.

REKLAMA
REKLAMA

Sveikinimo žodį tars švietimo ir mokslo ministras Gintaras Steponavičius bei ISM Vadybos ir ekonomikos universiteto rektorius dr. Nerijus Pačėsa, magistrantams bus pristatyti studijų programos tikslai bei numatomi rezultatai, dėstytojai pristatys programą sudarančius modulius.

REKLAMA

„Projektas „Lyderių laikas“ yra vienas iš tų sumanymų, kuris leidžia sutelkti geriausias pajėgas švietimui neabejingų žmonių Lietuvoje ir atitinka šiuolaikinės vadybos teorinę mintį, dvasią ir politinę šios Vyriausybės programą, orientuotą į savarankiškumo bei kūrybiškumo stiprinimą. Šis projektas diktuoja orios, atsakingos ir savarankiškos organizacijos kultūros puoselėjimo ir įrankių tokiai organizacijai rastis madas ir normas“, – teigia švietimo ir mokslo ministras G. Steponavičius.

REKLAMA
REKLAMA

„Švietimo lyderystės“ programos paskirtis – parengti aukštos kvalifikacijos švietimo vadybos profesionalus-lyderius, gebančius kurti ir įgyvendinti lyderystės vardan mokymosi misiją įvairaus tipo ugdymo įstaigose ir švietimo valdymo ir savivaldos institucijose, t. y. pasiekti visapusiškų lyderystės raiškos švietimo kontekste rezultatų: sėkmingo mokinių ir bendruomenių mokymosi.

Šios programos pagrindą sudaro lyderystės raiškos sferos: viešojo sektoriaus misijos suvokimas, lyderystė ir vadovavimas mokyklai kaip besimokančiai organizacijai, mokymo(si) proceso lyderystė, lyderystė mokytojų bei tėvų bendruomenėse bei asmeninis augimas ir branda.

REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA

„Švietimo lyderystės“ magistrantūros studijų programa skirta švietimo sistemos praktikams, kurių darbo patirtis ne mažesnė nei 4 metai. Ją studijuos pirmiausia tie, kam aktualu įgyti lyderystės švietimo vadyboje kompetencijas, tie žmonės, kurie siekia daryti poveikį mokymo(si) proceso dalyviams ir per juos – rezultatams. Mokyklos, kurių vadovai sukuria sąlygas stipriai lyderystės raiškai bendruomenėse, pasiekia aukštesnės mokymo(si) kokybės ir įneša didesnį indėlį į švietimo misijos įgyvendinimą.

„Programa skirta ir dalykinėms-specialiosioms, ir bendrosioms–socialinėms, ir asmeninėms lyderio kompetencijoms ugdyti. Lyderiui svarbu suprasti skirtingus žmones, suburti komandą tikslams pasiekti, konstruktyviai ir kūrybiškai spręsti problemas, sugebėti inovatyviai veikti neapibrėžtomis aplinkybėmis, konsultuoti, lavinti bei ugdyti kitus žmones ir save patį“, – sako ISM Vadybos ir ekonomikos universiteto lektorė, programos pilotavimo grupės vadovė Margarita Pilkienė.

REKLAMA

Apie projektą „Lyderių laikas“

Projekto „Lyderių laikas“ pagrindinis tikslas – suformuoti paramos švietimo lyderiams infrastruktūros pagrindus. Jis skirtas visos Lietuvos švietimo specialistams, žmonėms, besidomintiems lyderyste, bendrojo lavinimo mokyklų direktoriams ir pavaduotojams, metodinių grupių pirmininkams, aktyviems mokytojams, socialiniams pedagogams, bibliotekininkams, švietimo skyrių specialistams, pedagogus rengiančių aukštųjų mokyklų dėstytojams bei visiems jauniems žmonėms, ketinantiems savo karjeros siekti švietimo sistemoje. Projektą vykdyti pavesta Švietimo ir mokslo ministerijai pavaldžiam Švietimo aprūpinimo centrui (ŠAC).

REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKOMENDUOJAME
rekomenduojame
TOLIAU SKAITYKITE
× Pranešti klaidą
SIŲSTI
Į viršų