REKLAMA

  • tv3.lt antras skaitomiausias lietuvos naujienu portalas

Komentuoti
Nuoroda nukopijuota
DALINTIS

Kauno valstybinėje filharmonijoje trečiadienio vakarą vyks Lietuvoje ir pasaulyje žymių atlikėjų - Vytauto Didžiojo universiteto Muzikos akademijos pedagogų - koncertas, skirtas universiteto bendruomenei, miesto gyventojams ir svečiams. Koncerte skambės klasikų kūriniai, šiuolaikinė, liaudies muzika.

REKLAMA
REKLAMA

Tai - pirmasis koncertas iš ciklo, dedikuoto prieš 90 metų Kaune įkurto Lietuvos universiteto jubiliejui. Iš šio universiteto, primena ELTA, vėliau išaugo bent kelios ir dabar veikiančios aukštosios mokyklos. Baigiamasis ciklo koncertas numatytas balandžio 3 dieną.

REKLAMA

Pirmąjį ciklo vakarą savo meną pademonstruos nemažai patyrusių muzikos atlikėjų ir akademijos pedagogų. Vienas jų - Lietuvos nacionalinės premijos laureatas, vienas žymiausių Lietuvos bosų, VDU Muzikos akademijos profesorius Vladimiras Prudnikovas. Tarptautinį pripažinimą pelnęs dainininkas operos scenoje sukūrė beveik pusšimtį vaidmenų ir nuolat koncertuoja Europos, JAV, Japonijos teatruose bei koncertų salėse.

Viena iš šio koncerto organizatorių bei jo vedėja Rita Bieliauskaitė teigia su malonumu muzikos gerbėjams pristatysianti ir toli nuo Lietuvos pagarsėjusį smuikininką Raimondą Butvilą. Šis VDU MA profesorius, vos prieš kelis mėnesius atvykęs į Lietuvą iš Venesuelos, kur su šeima gyveno beveik 20 metų, jau aktyviai įsitraukė į akademijos ir visos šalies kultūrinį gyvenimą.

REKLAMA
REKLAMA

Žiūrovai galės pasiklausyti ir mecosoprano Ritos Novikaitės. Dainininkė jau sukūrė ne vieną reikšmingą vaidmenį teatrų ir festivalių scenose, dalyvavo daugybėje nacionalinių bei tarptautinių festivalių. Tik pernai į Lietuvą grįžusi atlikėja šiuo metu dirba ir universiteto dėstytoja.

Koncerte gros altininkas Robertas Bliškevičius - VDU Muzikos akademijos pedagogas, Instrumentinės muzikos katedros styginių instrumentų skyriaus vedėjas. Žinomas atlikėjas jau daugiau kaip dvylika metų vadovauja styginių kvartetui „Chordos“, nuolat koncertuoja kaip solistas, yra ne tik tarptautinio Baltijos šalių baroko orkestro bei tarptautinio senosios muzikos ansamblio „Brevis consort“ narys, bet ir kamerinio orkestro „Avanti“ meno vadovas.

REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA

Kitas vakaro svečius žadantis džiuginti muzikantas - Rimantas Armonas - vienas iškiliausių Lietuvos violončelininkų, VDU MA profesorius. Jis, kaip solistas ir kamerinių ansamblių narys, gastroliavo įvairiose Europos šalyse bei Singapūre, Alžyre, kitose valstybėse, sukaupė patirtį dalyvaudamas prestižiniuose klasikinės ir šiuolaikinės muzikos festivaliuose Lietuvoje ir užsienyje. Profesorius yra „Armonų trio“, „Armonas-Uss Duo“ bei violončelių kvarteto „Cellerando“ narys.

Sergejus Okruško - VDU MA pedagogas ir Lietuvoje gerai žinomas pianistas bei klavesininkas, taip pat pasirodys renginyje. Tai - patyręs įvairių stilių (tiek baroko, tiek šiuolaikinės muzikos) interpretatorius, koncertuojantis kaip solistas ir kamerinių ansamblių narys, aktyvus lietuvių kompozitorių kūrybos propaguotojas.

Ne ką mažiau tituluotas ir klarnetininkas Andrius Bernotaitis - daugkartinis tarptautinių konkursų laureatas, studijavęs ir stažavęsis Europoje ir JAV, kur taip pat koncertavo kaip solistas, prestižinių simfoninių orkestrų orkestrantas.

REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKOMENDUOJAME
rekomenduojame
TOLIAU SKAITYKITE
× Pranešti klaidą
SIŲSTI
Į viršų