REKLAMA

  • tv3.lt antras skaitomiausias lietuvos naujienu portalas

Komentuoti
Nuoroda nukopijuota
DALINTIS

Visame pasaulyje egzistuoja daugybė nuostabių ežerų, vieni jų išsiskiria savo dydžiu, kiti augmenijos ir gyvūnijos gausa, o dar kiti perteikia nepaprastų atspalvių peizažus. Kelionių tinklalapis Touropia.com siūlo susipažinti su gražiausių spalvų ežerais iš viso pasaulio, rašo tinklalapis Touropia.com.

REKLAMA
REKLAMA

10. Verdės Lagūna (Laguna Verde)

Verdės Lagūna (Laguna Verde) (nuotr. Flickr.com) (nuotr. Gamintojo)Verdės Lagūna (Laguna Verde) (nuotr. Flickr.com) (nuotr. Gamintojo)

Verdės Lagūna yra druskos ežeras, įsikūręs pietvakarių Bolivijos lygumose. Ežero pavadinimas kalba už patį ežerą, mat išvertus iš ispanų kalbos Laguna Verde reiškia žalias ežeras. Likankaburo ugnikalnio papėdėje telkšantis ežeras taip pat gerai žinomas ir dėl kvapą gniaužiančių apylinkių bei karštųjų baseinų.

REKLAMA

9. Band-e Amir ežerai

Band-e Amir ežerai (nuotr. Flickr.com) (nuotr. Gamintojo)Band-e Amir ežerai (nuotr. Flickr.com) (nuotr. Gamintojo)

Afganistano centrinėje dalyje saulės išdegintų Hindukušo kalnų papėdėse telkšo smaragdinių ežerų grupė, vadinama Band-e Amir (Karaliaus užtvankos). 2008 metais ši 6 ežerų grandinė tapo pirmuoju Afganistano nacionaliniu parku. Šie ežerai susidarė Band-e Amir upės praplatėjimo vietose. Natūraliai susiformavusios rusvos klintys ir molio uolos užtvenkė upę ir taip sudarė nuostabią 11 kilometrų grandinę iš 6 skaidrių ežerų. Ežerų spalvos skiriasi nuo tamsiai mėlynos iki pieno smaragdo.

REKLAMA
REKLAMA

8. Pukaki ežeras (Lake Pukaki)

Pukaki ežeras (Lake Pukaki) (nuotr. Flickr.com) (nuotr. Gamintojo)Pukaki ežeras (Lake Pukaki) (nuotr. Flickr.com) (nuotr. Gamintojo)

Pukaki ežeras, kurį Naujojoje Zelandijoje prieš kelis dešimtmečius, suformavo besitraukiantys ledynai, atrodo kaip tyra žydrynė. Šio ežero vanduo lygus kaip ledas, o ant kranto pilna plokščių nugludintų akmenų. Pukaki yra antras pagal dydį alpinis ežeras Mackenzie baseine, Naujosios Zelandijos pietuose.

7. Kolorados lagūna (Laguna Colorada)

Kolorados lagūna (Laguna Colorada) (nuotr. Flickr.com) (nuotr. Gamintojo)Kolorados lagūna (Laguna Colorada) (nuotr. Flickr.com) (nuotr. Gamintojo)

Kolorados lagūna (Laguna Colorada), dažnai dar vadinama Raudonąja lagūna, telkšo pietvakarinėje Bolivijos dalyje ir yra vienas nuostabiausių gamtos stebuklų. Tai seklus druskos ežeras tyvuliuojantis tykiame Altiplano plokščiakalnyje. Kolorados lagūna garsėja įvairiausių rūšių flamingais ir baltomis borakso salomis, apsuptomis kontrastuojančiu raudonu vandeniu. Raudoną spalvą stebuklingam ežerui suteikia ant dugno nugulusios mineralinės nuosėdos ir dumbliai.

REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA

6. Kelimutu

Kelimutu (nuotr. Flickr.com) (nuotr. Gamintojo)Kelimutu (nuotr. Flickr.com) (nuotr. Gamintojo)

Kelimutu ugnikalniui Indonezijoje priklauso trys kraterio ežerai. Tiwu Ata Mbupu yra, paprastai, mėlynos spalvos, Tiwu Nuwa Muri Koo Fai yra žalias, o Tiwu Ata Polo rausvo atspalvio. Manoma, kad šias spalvas ežerams padeda perteikti žemės plutos atsivėrimai. Ežerai kasmet pritraukia ne tik mases turistų, bet ir geologų, kurie neprieina vieningos išvados, kodėl visi trys ežerai yra visiškai skirtingų spalvų.

5. Havasu Kriokliai (Havasu Falls)

Havasu Kriokliai (Havasu Falls) (nuotr. Flickr.com) (nuotr. Gamintojo)Havasu Kriokliai (Havasu Falls) (nuotr. Flickr.com) (nuotr. Gamintojo)

Viena iš sunkiausiai prieinamų bet tuo pačiu ir nuostabiausių Didžiojo Kanjono vietų – Havasu kanjonas. Jį puošia Havasupai, Mooney ir Navaja kriokliai, kurių papėdėje vanduo įgauna nuostabų mėlynai žalią atspalvį. Šniokščiantis per raudonas uolas ir sutekantis į turkio spalvos baseiną Havasupai krioklys yra vienas labiausiai fotografuojamų pasaulyje. Jis yra JAV, Didžiojo kanjono nacionaliniame parke. Krioklio vanduo krenta nuo 37 metrų aukščio vertikalios uolos.

REKLAMA

4. Moreino ežeras (Moraine Lake)

Moreino ežeras (Moraine Lake) (nuotr. Flickr.com) (nuotr. Gamintojo)Moreino ežeras (Moraine Lake) (nuotr. Flickr.com) (nuotr. Gamintojo)

Kanados Banff-o Nacionaliniame Parke telkšo ledyninis Moreino (Moraine) ežeras, kuris tyvuliuoja „Dešimties Viršukalnių" slėnyje, 1890 m aukštyje virš jūros lygio. Ežerą maitina besileidžiantys ledynai. Dėl į vandenį patenkančių priemolio dalelių ežeras įgauna žalsvą atspalvį. Nepakartojamų peizažų Moreino ežeras vienas lankomiausių parko objektų. Jis buvo atvaizduotas ant 1970-1978 m. 20 Kanados dolerių banknoto.

REKLAMA

3. Nakuru ežeras (Lake Nakuru)

Nakuru ežeras (Lake Nakuru) (nuotr. Flickr.com) (nuotr. Gamintojo)Nakuru ežeras (Lake Nakuru) (nuotr. Flickr.com) (nuotr. Gamintojo)

Kenijoje esantis Nakuru ežeras jau seniai tapo turistų traukos centru. Pasakiško mėlynumo vanduo ir už jos nusidriekiančios bekraštės prerijos sukuria neįtikėtiną peizažą. Šis ežeras unikalus ir dėl kitos priežasties. Dumblių gausa ežere pritraukia daugybę flamingų. Milijonai šių paukščių sukuria rožinių ežero salų efektą. Įdomu tai, kad flamingai – vieni iš nedaugelio gyvūnų, kurie gali ramiai gyventi Nakuru, mat ežeras yra šarminis.

REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA

2. Jiuzhaigou

Jiuzhaigou (nuotr. Flickr.com) (nuotr. Gamintojo)Jiuzhaigou (nuotr. Flickr.com) (nuotr. Gamintojo)

Jiuzhaigou – tai vaizdingas slėnis Kinijoje, kurio kraštovaizdį suformavo ledynai. Jame yra daugiau nei 100 ežerų, daugybė krioklių ir kalnų. Vietiniai gyventojai šią vietovę vadina „Haizi“, kas išvertus iš kinų kalbos reiškia „jūrų sūnus“. Jiuzhaigou ežero vanduo toks skaidrus, kad daugelyje vietų galima matyti jo dugną

1. Plitvicos ežerai

Plitvicos ežerai (Plitvice Lakes) (nuotr. Flickr.com) (nuotr. Gamintojo)Plitvicos ežerai (Plitvice Lakes) (nuotr. Flickr.com) (nuotr. Gamintojo)

Neabejotinai vienas gražiausių gamtos kampelių Europoje – Kroatijoje įsikūręs Plitvicos ežerų nacionalinis parkas, kuris stebina lankytojus nepaprastos gamtos grožiu. Šie ežerai garsėja unikaliomis spalvomis, ryškia mėlyna, žalia ir pilka. Ežerų spalva keičiasi nuolat, priklausomai nuo mineralų kiekio ir saulės ryškumo. Plitvicos nacionalinio parko lankytojus taip pat džiugina gamtos ir augmenijos įvairovė. Nacionaliniame parke gausu įvairiausių gyvūnų, tarp jų – laukinių kačių ir net meškų.

REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKOMENDUOJAME
rekomenduojame
TOLIAU SKAITYKITE
× Pranešti klaidą
SIŲSTI
Į viršų