REKLAMA

  • tv3.lt antras skaitomiausias lietuvos naujienu portalas

Komentuoti
Nuoroda nukopijuota
DALINTIS

Baltarusijos valstybinė televizija pranešė, kad mirties bausmė įvykdyta ir antram nuteistajam dėl sprogdinimo Minsko metro – Dmitrijui Konovalovui.

REKLAMA
REKLAMA

Ši žinia paskelbta kitą dieną po to, kai pranešta apie mirties bausmės įvykdymą sušaudant kitam nuteistajam Vladislavui Kovaliovui, kuris neprisipažino dalyvavęs vykdant nusikaltimą.

REKLAMA

Nubaustojo motina nenustoja ašaroti – sunku patikėti, kad mirties bausmė jos sūnui jau įvykdyta.

„Jie nieko nepranešė... Vakar buvau prie kalėjimo. Mačiau dvi išvažiuojančias mašinas, kuriomis kaliniai vežami į teismą. Tikėjausi, kad Lukašenka dėl jų derėsis. Kai ambasadoriai pas jį priėmime buvo, jis grasino pirštu, kad baus griežtai, tuomet išsigandau dėl vaikinų“, – kalbėjo motina Liubov Kovaliova.

Baltarusijos prezidentas Aleksandras Lukašenka Kovaliovo artimųjų malonės prašymą atmetė. Vladislavas neprisipažino dalyvavęs vykdant nusikaltimą. Jo motina tvirtina, kad draugo Dmitrijaus prisipažinimas buvo išgautas.

REKLAMA
REKLAMA

„Taip turėjo baigtis. Jie manė, įbaugins vaikinus. Taip, Dima tylėjo, o mano sūnus – ne. Visas bylos scenarijus buvo numatytas iš anksto, bet sutrukdė mano sūnus. Jie atkeršijo ir man, ir sūnui“, – sielojosi L. Kovaliova.

Vladislavo motina važinėjo po Vakarų Europą, ieškodama paramos sūnui, kreipėsi į Europos Tarybą, kitas žmogaus teises ginančias organizacijas, kurios ragino Baltarusijos valdžią neįvykdyti mirties bausmės.   Bet, pasak Baltarusijos televizijos, 25-erių metų vyrai, buvę vaikystės draugai iš Vitebsko, sušaudyti penktadienį.

REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA

Baltarusija – vienintelė Europos šalis, kurioje baudžiama mirties bausme.

Per sprogimą Minsko metro pernai balandį žuvo 15 žmonių, 200 – sužeista.

Jolanta PAŠKEVIČIŪTĖ

Taip pat skaitykite:

Baltarusijoje sušaudytas V. Kovaliovas, nuteistas už teroro aktą Minsko metro

Prie sušaudyto V. Kovaliovo namų su gėlėmis ir žvakelėmis plūsta žmonės (foto)

REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKOMENDUOJAME
rekomenduojame
TOLIAU SKAITYKITE
× Pranešti klaidą
SIŲSTI
Į viršų