REKLAMA

  • tv3.lt antras skaitomiausias lietuvos naujienu portalas

Komentuoti
Nuoroda nukopijuota
DALINTIS

Kovo 17 dieną įvyks Lietuvos futbolo federacijos (LFF) ataskaitinė - rinkiminė konferencija. Per ją bus renkamas Lietuvos futbolo federacijos prezidentas. Šalies futbolo galvą rinks LFF narių – įvairių šakinių futbolo asociacijų, regioninių federacijų atstovai.

REKLAMA
REKLAMA

Oficialiai į prezidento postą pretenduoja trys kandidatai. Visi trys - šiuo metu aukščiausius postus LFF užimantys asmenys: federacijos prezidentas Liutauras Varanavičius, viceprezidentas Gintautas Babravičius ir generalinis direktorius Julius Kvedaras

REKLAMA

Kalbinome šiuo metu LFF prezidento pareigas einantį L. Varanavičių, kuriam rinkimų dieną sukaks 42 metai. Jis LFF vadovauja nuo 2000-ųjų, yra UEFA „HatTrick“ komiteto vicepirmininkas, FIFA „Goal“ komiteto narys.

Kaip futbolo funkcionierius, L. Varanavičius savo olimpą buvo pasiekęs 2009-2011 metais, kai buvo išrinktas UEFA Vykdomojo komiteto nariu.

Dabartinis LFF prezidentas futbolą žaidęs yra bene mažiausiai iš viso kandidatų trejeto. Atėjęs į LFF valdžią jis ir nebandė apsimesti rimtu futbolininku, teigė, kad jo santykis su futbolu dažniausiai buvo, kaip aktyvaus SSRS laikų „Žalgirio“ gerbėjo, besistengusio ne tik apsilankyti kiekvienose to meto stipriausio Lietuvos klubo namų rungtynėse, bet ir kartais - išvykos mačuose.

REKLAMA
REKLAMA

Ar turite parengęs kandidato programą, ar, kaip prezidentas, manote, kad Jūsų darbai kalba patys už save? - klausėme L. Varanavičiaus.

Programa yra paruošta seniausiai. Tai yra - Lietuvos futbolo strategija laikotarpiui iki 2020 metų. Ji paruošta ne mano, o visos futbolo bendruomenės. Todėl kitokios programos ruošti man nereikėjo.

Ar ką nors keistumėte, jeigu būtumėte vėl perrinktas LFF prezidentu?

Pirmiausia norėčiau pasakyti, kad man 12 metų teko būti kaltu už visus futbolo nepasisekimus. Ir mažai kada teko būti įvertintu už tai, kas gero yra padaryta. O ką reikėtų tęsti, kas turėtų būti nauja, galima bus atsakyti po šeštadienio.

REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA

Ar ieškotumėte federacijai pinigų, ar pasitenkintumėte UEFA finansavimu?

Aš niekada neslėpiau, kad esu ne futbolininkas, o finansistas, bankininkas ir turiu stiprybės pinigų klausimuose. Mano darbas ir buvo - tvarkyti finansus. Mes perėmėm organizaciją, kuri buvo labai giliame minuse ir labai daug metų reikėjo dirbti tam, kad išlipti iki nulio. Šiandien aš esu ramus, žinau, kad federacija turi užtikrintą finansavimą 6 metams į priekį. LFF finansai yra strabilūs. O jeigu būtų papildomų lėšų - būtų labai gerai. Tai leistų daryti daugiau projektų, turėti daugiau kitų galimybių. Manau, kad šitoje srityje savo darbą tikrai padariau.

REKLAMA

Tačiau kritikai teigia, kad Jūs sunkiai randate kalbą su šalies valdžios atstovais...

Turbūt turiu trūkumą, kadangi nemėgstu veidmainiauti ir sakau tiesiai į akis tai, ką galvoju. O dirbant su valdžia, reikia nemažai veidmainiauti. To neišmokau. Jei tai yra mano minusas - ką padarysi, bet, pavyzdžiui, žiūrėti į tai, kaip yra išmetami pinigai, statant Šeškinės stadioną, ir tylėti aš negalėjau. O daug kam tas labai nepatiko...

Ingvaras Butautas

REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKOMENDUOJAME
rekomenduojame
TOLIAU SKAITYKITE
× Pranešti klaidą
SIŲSTI
Į viršų