REKLAMA

  • tv3.lt antras skaitomiausias lietuvos naujienu portalas

Komentuoti
Nuoroda nukopijuota
DALINTIS

Jau rašėme apie skanius ir geriausiai vertinamus Europos muziejus, šį kartą nieko nereitinguosime, o tiesiog papasakosime, kokį įdomų muziejų galite aplankyti Zagrebe, Londone ir Tamperėje, rašo kelionių tinklalapis makalius.lt.

REKLAMA
REKLAMA

Vienas labiausiai intriguojančių muziejų – Zagrebe esantis Iširusių santykių muziejus (The Museum of Broken Relationships). Jo kolekcijos ne kas kita, o daiktai, kuriuos muziejui padovanojo išsiskyrusios poros. Čia galima išvysti kirvį, kurio pagalba mergina bandė atsikratyti įniršio dėl iširusių santykių, kojos protezą, kuris „išgyveno“ karo veterano ir medicinos seselės meilę, daug apatinio trikotažo, vestuvinių suknelių ir intymių žaisliukų. 2006 metais muziejų sukūrė du kroatų menininkai. Pradėję nuo mažyčio projekto, jie susilaukė vis daugiau daiktų, tad nuo to laiko kolekcijos tik plečiamos. Ir jūsų prisiminimai gali tapti šio muziejaus dalimi, tereikia atgabenti į Zagrebą daiktų, kurie jums pasakoja apie nepasisekusius santykius. Muziejaus sumanytojai pataria visiems išsiskyrusiems žmonėms atsakingai atsikratyti su sugriuvusia meile susijusiais daiktais, nes nemažai žmonių pasigaili išmetę vieną ar kitą širdžiai brangų daiktelį.

REKLAMA

Muziejaus darbo laikas: vasara (birželio 1 – spalio 15 d.): Kasdien nuo 9:00 iki 22:30 vakaro. Žiema (spalio 16 – gegužės 31 d.): kasdien nuo 9:00 iki 21:00. Nedirba per svarbiausias metų šventes.

Bilieto kaina: suaugusiems 25 kn; studentams (pateikus pažymėjimą) 20 kn; senjorams (nuo 65 metų) 20 kn; nuolaidos taikomos grupėms nuo 15 žmonių.

Nemažai simpatijų susilaukia ir Londone esantis Britanijos muzikos muziejus (British music experience). Čia gausu įvairių muzikos paslaptis atskleidžiančių daiktų, istorinės medžiagos, interaktyvių eksponatų. Britų muzikos istorija pasakojama nuo 1944 metų. Eksponatai padalinti į atskiras sritis, pristatančias skirtingas muzikines sferas. Apsilankę išvysite Džono Lenono akinių kolekciją, Spice Girls apdarų komplektų, Eimi Vainhaus rūbų, žymių gitaristų instrumentų ir daug kitų muzikinių daiktų, bei galėsite patys pasijausti muzikantais. Muziejus duris atvėrė 2009 metais, įsikūręs jis O2 komplekse. „Žiūrėk, klausyk, grok, šok, liesk viską, kas leidžiama ir išsinešk nepakartojamų įspūdžių“, – skelbia muziejaus įkūrėjai.

REKLAMA
REKLAMA

Bilietų kainos: suaugusiems 12.00 £; vaikams 6.00 £ (iki 17 metų); iki 5 metų vaikai įleidžiami nemokamai; Studentams (nuo 18 metų) ir senjorams – 8.00 £.

Darbo laikas: kasdien nuo 11 iki 19:30 išskyrus Šv. Kalėdas ir sausio 1 dieną.

Dar vienas vertas dėmesio objektas – Pilietinio karo muziejus (Sisällissota Civil War) Tamperėje. Jau įsitikinome, kad tai mietas, kur galima ne tik pasilinksminti Särkänniemi nuotykių parke, bet ir pasikultūrinti. Muziejuje papasakota apie pilietinį karą, kuris įvyko 1918 metais. Vaizdžiai pateikti faktai apie baisius šalies istorijos epizodus ir tuo pačiu suteikta galimybė geriau pajausti tautos mentalitetą. Ekspozicijos padalintos į tris dalis – prieškarį, įvykius per karą ir pokarį, kur išsamiai papasakojama, kaip karas paveikė tolimesnį šalies vystymąsi. Dalis ekspozicijos – interaktyvi, tad ne tik stebėsite, bet ir galėsite įisijausti į tuometinius įvykius. Tamperės Pilietinio karo muziejus įsikūręs Vapriikki centre, kur galima palankyti ir  avalynės bei lėlių muziejus.

Bilieto kainos: suaugusiems 8 €; vaikams (7-16 metų) 3 €; studentams ir senjorams  6 €; šeimos bilietas 18 € (2 suaugę, 2-4 vaikai);

Darbo laikas: uždarytas pirmadieniais, dirba nuo antradienio iki sekmadienio nuo 10 iki 18 val. Išskyrus svarbiausias metų šventes.

REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKOMENDUOJAME
rekomenduojame
TOLIAU SKAITYKITE
× Pranešti klaidą
SIŲSTI
Į viršų