REKLAMA

  • tv3.lt antras skaitomiausias lietuvos naujienu portalas

Komentuoti
Nuoroda nukopijuota
DALINTIS

Lietuvos studentų atstovybių sąjunga (LSAS), reaguodama į susiklosčiusią situaciją dėl jaunimo nedarbo Lietuvoje bei Europoje, pažymi, jog būtina kuo greičiau imtis skubių, tačiau apgalvotų sprendimų.

REKLAMA
REKLAMA

„Aukštas jaunimo nedarbo lygis tiek Lietuvoje, tiek visoje Europoje, sukelia ženklias pasekmes visam šalies ūkiui bei paveikia vieną iš pažeidžiamiausių visuomenės grupių - jaunimą. Todėl norint spręsti šią problemą, nepakanka vien trumpalaikių veiksmų. Manome, jog reikia akcentuotis į įlgalaikius strateginius švietimo sistemos pertvarkos mechanizmus, kurių rezultatus galėsime vertinti ne iš karto, tačiau jie bus reikšmingi ir matomi ilgesnėje laiko perspektyvoje.“- sako LSAS prezidentas Vilius Morkūnas.

REKLAMA

Lietuvos studentų atstovybių sąjunga pritaria Europos sąjungos šalių švietimo ministrų iniciatyvai, kuria siekiama skirti daugiau dėmesio švietimui bei mokymams.

Šiandien pateiktoje pozicijoje LSAS pabrėžia tokias pagrindines taisytinas sritis: moksleivių profesinį orientavimą mokyklose, valstybės politikos formavimą, lemiant pasiskirstymą tarp profesinio, koleginio ir universitetinio išsilavinimo siekiančių studentų. Taip pat verslumo žinių ir gebėjimų ugdymą aukštosiose mokyklose bei studijų proceso kaitą aukštosiose mokyklose, įgyvendinant į studentus orientuoto studijų modelį.

Pasak, V. Morkūno, kalbant apie struktūrišką aukštojo mokslo sistemos pertvarką, svarbiausia yra siekti studijų kokybės ir skatinti vidinius bei išorinius kokybės priežiūros procesus. Tačiau tai bus veiksminga į šį procesą tik įtraukus ir studentus.

REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKOMENDUOJAME
rekomenduojame
TOLIAU SKAITYKITE
× Pranešti klaidą
SIŲSTI
Į viršų