REKLAMA

  • tv3.lt antras skaitomiausias lietuvos naujienu portalas

Komentuoti
Nuoroda nukopijuota
DALINTIS

Lietuvos muzikos ir teatro akademijoje ketvirtadienį vyks dviguba šventė - šios akademijos rektoriaus prof. Zbignevo Ibelhaupto inauguracija ir Garbės daktarės vardo suteikimo dainininkei Violetai Urmanai iškilmės.

REKLAMA
REKLAMA

Pasak Lietuvoje viešinčios pasaulinio garso operos solistės V. Urmanos, su Lietuvos muzikos ir teatro akademija ją sieja ypatingi jausmai - čia ji studijavo dešimt metų. Baigusi fortepijono studijas, vėliau mokėsi solinio dainavimo pas šviesaus atminimo profesorę Vladą Mikštaitę.

REKLAMA

„Aš esu labai dėkinga Konservatorijai (dabar Akademija - ELTA). Aišku, buvo įvairių momentų, bet aš galiu būti tikti dėkinga, kad galėjau mokytis čia ir gauti patį geriausią muzikinį išsilavinimą, o gerų mokytojų reta visame pasaulyje. Vis dėlto viskas priklauso nuo to, kokį balsą tu pats nori turėti“, - apdovanojimo išvakarėse kalbėjo V. Urmana.

Garsiausiose pasaulio operos scenose dainuojanti primadona neslėpė džiaugsmo dėl savo Alma Mater jai suteikto Garbės daktarės vardo.

REKLAMA
REKLAMA

2001 m. V. Urmana buvo apdovanota Nacionaline kultūros ir meno premija. 2002 m. Londone solistei įteiktas dainininkams skiriamas Karališkosios filharmonijos draugijos prizas, o 2009 m. solistė pelnė aukščiausią Austrijoje „Kammersangerin“ apdovanojimą.

V. Urmana šeštadienį Vilniuje dainuos soprano partiją Džiuzepės Verdžio „Requiem“ Lietuvos nacionaliniame operos ir baleto teatre. Solistė neslepia, kad artimiausioje ateityje po dešimties metų pertraukos ji pradės nuosekliai keisti soprano repertuarą į mecosoprano, reaguodama į savo balso pokyčius.

Iškilmių pradžia - 17 val.

REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKOMENDUOJAME
rekomenduojame
TOLIAU SKAITYKITE
× Pranešti klaidą
SIŲSTI
Į viršų