REKLAMA

  • tv3.lt antras skaitomiausias lietuvos naujienu portalas

Komentuoti
Nuoroda nukopijuota
DALINTIS

Kaip praneša „Lietuvos energija“, antradienį šalia naujai statomo Lietuvos elektrinės kombinuoto ciklo bloko (KCB) 330 kV skirstykloje dėl srovės transformatoriaus gedimo nutrūko elektros tiekimas.

REKLAMA
REKLAMA

Srovės transformatoriaus paskirtis – matuoti elektros srovę apskaitai ir stebėsenai vykdyti. Sutrikimo metu blokas neveikė. Dėl gedimo KCB buvo atjungtas nuo perdavimo tinklo. Srovės transformatorius, kuris šiuo metu priklauso projekto rangovui  – Ispanijos koncernui „Iberdrola Ingenieria y Construccion, S.A.U“, bus pakeistas ir šis sutrikimas pašalintas kaip įmanoma greičiau.

REKLAMA

Šiandien sudaryta specialistų komisija aiškinsis šio sutrikimo priežastis, nustatys padarytą žalą bei įtaką tolesnei projekto eigai.

Pirmą kartą po įrenginių sumontavimo KCB 2012 metų vasario 15 dieną buvo sėkmingai prijungtas prie perdavimo tinklo operatoriaus 330 kV skirstyklos ir buvo pradėti bloko bandymai bei jo paleidimo derinimo darbai. Po keturis mėnesius truksiančių bandymų KCB statybų rangovas „Iberdrola“ perduos jį į „Lietuvos energijos“ specialistų rankas. Planuojama, kad KCB veiklą pradės šių metų rudenį.

REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKOMENDUOJAME
rekomenduojame
TOLIAU SKAITYKITE
× Pranešti klaidą
SIŲSTI
Į viršų