REKLAMA

  • tv3.lt antras skaitomiausias lietuvos naujienu portalas

Komentuoti
Nuoroda nukopijuota
DALINTIS

Per pamoką ranką susilaužiusiai ir iš skausmo alpėjančiai vienuolikmetei mokyklos įvaizdį saugantys pedagogai nekvietė greitosios ir vertė keturiasdešimt minučių kentėti, kol atvyko pasiimti giminaitė. Tokią kraują stingdančią versiją pateikia dukters pažeminimu ir kankinimu „Vyturio“ progimnaziją kaltinantys panevėžiečiai verslininkai Vidmantas Narkūnas ir Erika Kukorytė.

REKLAMA
REKLAMA

Nesutaria dėl greitosios

Policijai ir miesto Švietimo skyriui apie įvykį pranešusių tėvų paviešintą istoriją pedagogai vadina prasimanymu ir tvirtina patys siūlęsi iškviesti medikus, tačiau neleidę mergaitės artimieji. Mokyklos atstovų teigimu, nukentėjusiąją į ligoninę išvežė krikšto mama maždaug po dešimties minučių nuo nelaimingo įvykio.

REKLAMA

Apie vasario 29-ąją „Vyturio“ mokyklos penktoje klasėje besimokančią dukrą mokykloje ištikusią nelaimę V.Narkūnas išgirdo lėktuve, pakeliui į Švediją. Vyrui paskambino mokyklos atstovė.

„Daviau nurodymą kuo skubiau kviesti greitąją pagalbą ir, jei negali prisiskambinti mamai, skambinti mano broliui. Jo žmona medikė. Dar padiktavau brolio numerį. Jam irgi buvo paskambinta. Bet paskui išsiaiškinau, kad nei į mano, nei į brolio nurodymus kviesti greitąją mokyklos darbuotojai nekreipė dėmesio. Jie toliau laikė vaiką mokykloje“, – „Sekundei“ pasakojo V.Narkūnas.

REKLAMA
REKLAMA

Vyras svarsto, kad medikai į švietimo įstaigą nebuvo kviečiami neatsitiktinai. Mat kaip tik tą dieną mokykloje lankėsi auditą atliekantys Švietimo ir mokslo ministerijos atstovai. V.Narkūnas įtaria, kad direktorė galėjusi duoti kolektyvui nurodymą slėpti nelaimingą įvykį, kad nebūtų pakenkta įstaigos įvaizdžiui.

„Dėl mokyklos reitingų iš vaiko buvo pasityčiota. Mergaitę pusiau nualpusią laikė maždaug keturiasdešimt minučių“, – piktinosi V.Narkūnas.

Iš skausmo nepratarė nė žodžio

Vienuolikmetę parišta ranka iš mokyklos pasiėmė krikšto mama. Ją pedagogai iškvietė neprisiskambinę mamai.

REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA

„Su manimi negalėję susisiekti mokytojai skambino visiems. Kai buvau laisva, sulaukiau pusseserės skambučio. Ji jau lėkė į mokyklą pas vaiką. Pakeliui į ligoninę pasiėmė ir mane. Mergaitė buvo išbalusi ir iš skausmo nė žodžio nepratarė. Aš ir pati buvau vos ne šoko ištikta“, – pamena E.Kukorytė.

Respublikinėje Panevėžio ligoninėje mergaitei diagnozuotas dešinės alkūnės lūžis. Vienuolikmetei prireikė operacijos – teko pašalinti nuskilusią kaulo atplaišą.

Nelaimės galėjo tikėtis

Mergaitei ranka lūžo per kūno kultūros pamoką. Kartu sportavusi dvynė tėveliams papasakojo, kad žaidžiant gaudynes sesę pastūmė berniukas ir ji griuvo. Klykiančiai mergaitei sesuo pakvietė kūno kultūros mokytoją. Šis mokinę nuvedė pas mokyklos slaugytoją. Ji parišo įtvarą, davė išgerti vandens,  tada prasidėjo artimųjų paieškos, užuot kvietus greitąją.

REKLAMA

Tėvų nuomone, tokios nelaimės buvo galima tikėtis, mat penktokai sportavo perpildytoje salėje. Tuo pačiu metu joje vyko pamoka iš karto dviem klasėms.

„Daugiau nei 20 penktokų tarsi žvėreliai buvo paleisti pusėje salės žaisti gaudynių. Absurdas! Tokiomis sąlygomis galėjo dar sunkiau susižaloti“, – mano E.Kukorytė.

Tėvai įtaria, kad parkritusi dukra iš skausmo galėjo netgi prarasti sąmonę, nes  nebeatsimena, kas įvyko.

„Įsivaizduokit, kaip jai skaudėjo – alkūnė ne tik lūžo, bet dargi ir kaulas nuskilo. Baisu, kad jai daugiau nei keturiasdešimt minučių nebuvo suteikta medicininė pagalba“, – pasakojo tėtis.

REKLAMA

Tėvai tikina neturintys jokių pretenzijų jų dukrą stumtelėjusiam berniukui nei jo tėvams.  Jau kitą dieną po nelaimės jie, atėję į namus, atsiprašė.

Tačiau mokyklai jų pretenzijos milžiniškos.

Atkakliai ieškojo direktorės

V.Narkūnas pasakoja nuskridęs į Švediją ne kartą bandęs susisiekti su už tvarką mokykloje atsakingu asmeniu – direktore Vitalija Dziuričiene. Tėčio teigimu, ši kategoriškai atsisakiusi bendrauti.

„Akivaizdžiai matėsi, kad telefonu atsiliepianti sekretorė meluoja – tai direktorės nėra, tai ji užsiėmusi. Matėsi, kad kažkas ne taip vyksta“, – pamena V.Narkūnas.

Vyras pasakoja netgi savo telefono numerį mokyklos sekretorei padiktavęs, tačiau direktorės skambučio taip ir nesulaukęs.

Ingos KONTRIMAVIČIŪTĖ

REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKOMENDUOJAME
rekomenduojame
TOLIAU SKAITYKITE
× Pranešti klaidą
SIŲSTI
Į viršų