• tv3.lt antras skaitomiausias lietuvos naujienu portalas

REKLAMA
Komentuoti
Nuoroda nukopijuota
DALINTIS
0
TV3

Automobilių aukcionų laikais pasitaiko daug eilinių išpardavimų, tačiau kart nuo karto įvyksta ir grandioziniai įvykiai. Vienu iš pastarųjų galima laikyti penktadienį, kovo 9 d. JAV kompanijos „Gooding & Company“ rengiamą aukcioną, kuriame bus parduodama 17 turbokompresorinius variklius turinčių „Porsche“ automobilių kolekcija.

REKLAMA
REKLAMA

Žmogus, kuriam priklausė ši įspūdinga kolekcija, Matthew Drendelis mirė 2010 m. sulaukęs vos 35 metų. Iki savo mirties jis spėjo į vieną vietą surinkti automobilių parką, kuris dažnai buvo įvardinamas kaip viena svarbiausių visų laikų „turbininių“ „Porsche“ modelių kolekcijų pasaulyje. Dauguma iš šių automobilių niekada nebuvo pasirodę aukcione ir verčiant aukciono katalogą iš esmės galima susipažinti su visa pripūtimą naudojančių variklių turinčių „Porsche“ automobilių istorija.

REKLAMA

M. Drendelis šios markės automobiliais susidomėjo labai anksti ir nors jo kaip lenktynininko sėkmė visų pirma siejama su atmosferiniais varikliais varomai „911 Cup“ automobilis, kuomet jis pradėjo kolekcionuoti automobilius, labiausiai jį domino būtent turbokompresorinius variklius turintys modeliai. Kolekciją jis pradėjo nuo pirmojo keliams skirto 930 modelio, o galiausiai išsiplėtė iki 18 puikių automobilių, kurie šią savaitę bus parduodami aukcione.

REKLAMA
REKLAMA

Įspūdingiausias egzempliorius šioje neeilinėje kolekcijoje yra 1973 m. „Porsche 917/30 Cam-Am Spyder“. Iš viso buvo pagaminti tik šeši tokie automobiliai, o aukcione parduodamo modelio versija išvysto maždaug 1200 AG ties 8000 aps./min. Kataloge nurodoma, kad pradinė šio superautomobilio kaina siekia 3,25 mln. dolerių (maždaug 8,5 mln. litų).

REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKOMENDUOJAME
rekomenduojame
TOLIAU SKAITYKITE
× Pranešti klaidą
SIŲSTI
Į viršų