• tv3.lt antras skaitomiausias lietuvos naujienu portalas

REKLAMA
Komentuoti
Nuoroda nukopijuota
DALINTIS

Ketvirtadienį diplomatiniam korpusui pristatytas bendras Lietuvos krepšinio federacijos (LKF) ir Lietuvos užsienio reikalų ministerijos (URM) projektas „Visos krepšinio spalvos“ (All colours of basketball). Šiuo projektu siekiama suvienyti jėgas su šiemet pasaulio jaunių (iki 17 metų) vaikinų krepšinio čempionate Lietuvoje dalyvausiančių šalių ambasadomis, siekiant surengti įsimintiną krepšinio ir kultūros renginį.

REKLAMA
REKLAMA

Renginyje dalyvavęs užsienio reikalų ministras Audronius Ažubalis pažymėjo, kad Lietuva didžiuojasi, galėdama surengti dar vieną svarbų krepšinio čempionatą ir pakvietė užsienio šalių atstovybes aktyviai dalyvauti šiame renginyje.

REKLAMA

„Tai ne tik būdas pristatyti savo šalis, bet ir galimybė parodyti pagarbą Lietuvai - šaliai, kur krepšinis yra meilės laisvei ir solidarumui simbolis, - sakė A. Ažubalis. - Mes turime bendrą tikslą. Norime parodyti Lietuvos svetingumą ir atvirumą. Džiaugsimės galėdami užtikrinti mūsų svečiams - komandų nariams, jų treneriams ir gerbėjams - geriausias sąlygas treniruotis, rungtyniauti, ilsėtis, keliauti po šią gražią šalį ir, žinoma, švęsti pergales. Tik vieno nepažadu - su svečiais dalintis aukso medaliu“.

REKLAMA
REKLAMA

A. Ažubalis pabrėžė, kad Užsienio reikalų ministerija yra pasirengusi tęsti sėkmingą bendradarbiavimą su LKF, kuris vyko jau kelerius metus bendromis pastangomis užsienio šalyse pristatant 2011 metų Europos krepšinio čempionatą Lietuvoje.

„Esame įsitikinę, kad pasaulio jaunių čempionatas bus puiki krepšinio šventė“, - teigė LKF prezidentas Arvydas Sabonis. Anot jo, jaunųjų krepšininkų kovos bus geras „apšilimas“ prieš Lietuvos vyrų krepšinio rinktinės rungtynes liepos 2-8 dienomis Venesueloje vyksiančiame olimpiniame atrankos turnyre. Kaip žinoma, kai mūsų šalies krepšininkais rungtyniaus Karakase, Lietuvoje bus gili naktis.

REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA

Pasaulio jaunių (iki 17 metų) čempionatas birželio 29 - liepos 8 dienomis vyks Kaune, „Žalgirio“ arenoje. Šiose pirmenybėse dalyvaus dvylika komandų. Lietuvos rinktinė žais B grupėje kartu su Kroatijos, Ispanijos, Argentinos, Kanados ir Pietų Korėjos komandomis, o A grupėje rungtyniaus JAV, Čekijos, Prancūzijos, Australijos, Kinijos ir Egipto rinktinės.

A. Sabonis žiniasklaidos atstovams sakė, kad iš jaunių čempionate dalyvausiančios Lietuvos rinktinės bus laukiama kuo geresnių rezultatų ir kuo aukštesnės vietos. LKF vadovas mano, kad Lietuvos žiūrovų susidomėjimas čempionatu labai priklausys nuo mūsų šalies rinktinės rezultatų.

A. Sabonis taip pat teigė, kad LKF neatsisako minties kada nors surengti ir pasaulio vyrų krepšinio čempionatą. „Laikas eina. Manau, kad svajonės nesikeičia. Turime tiek arenų. Kažkada bandysime, bet rytoj - tikrai ne“, - kalbėjo krepšinio legenda.

REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKOMENDUOJAME
rekomenduojame
TOLIAU SKAITYKITE
× Pranešti klaidą
SIŲSTI
Į viršų