REKLAMA

  • tv3.lt antras skaitomiausias lietuvos naujienu portalas

Komentuoti
Nuoroda nukopijuota
DALINTIS

Šiandien Latvijos Aukščiausias teismas priėmė sprendimą dėl Latvijos kompanijos SIA „Palink“ nemokumo bylos ir panaikino regioninio teismo nuosprendį paskelbti įmonę nemokia. Aukščiausio Teismo sprendimas negali būti skundžiamas.

REKLAMA
REKLAMA

„Aukščiausiojo Teismo sprendimas yra džiugi naujiena visai SIA „Palink“ komandai, mūsų partneriams ir klientams. Nuo pat nemokumo iniciavimo procedūrų pradžios buvome tikri, kad tokio proceso iniciavimui nebuvo jokio pagrindo. Aukščiausio Teismo sprendimas pagaliau įrodė, kad buvome teisūs. Tiesa, vis dar turėsime sulaukti galutinio Rygos Kuržemės apygardos teismo sprendimo. Viliamės, kad šįkart teismas tinkamai įvertins įmonės mokumą ir kompanija galės grįžti prie savo įprastinės veiklos bei įgyvendinti tolesnius investicinius planus Latvijoje“, – sakė Marcelis Harasztis, Latvijos SIA „Palink“ valdančios UAB „Palink“ generalinis direktorius.

REKLAMA

Kompanijos vadovas taip pat sakė tikintis, kad netrukus bus pataisytas ir Latvijos Nemokumo įstatymas, tam kad nuo panašių situacijų būtų apsaugotos kitos Latvijoje veikiančios bendrovės.

SIA „Palink“ byla ir Latvijoje galiojantis nemokumo reglamentavimas jau kelis mėnesius yra ne tik šalies vadovų, bet ir Europos Komisijos akiratyje – pastaroji oficialiai yra kreipusis į Teisingumo ministrą Gaidį Beržinsą prašydama pasiaiškinti dėl SIA „Palink“ nemokumo bylos ir dėl galimų Latvijos nacionalinių įstatymų prieštaravimų Europos Sąjungos teisei.

REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKOMENDUOJAME
rekomenduojame
TOLIAU SKAITYKITE
× Pranešti klaidą
SIŲSTI
Į viršų