REKLAMA

  • tv3.lt antras skaitomiausias lietuvos naujienu portalas

Komentuoti
Nuoroda nukopijuota
DALINTIS

Panevėžio apygardos prokuratūra miesto apylinkės teismui perdavė baudžiamąją bylą, kurioje Panevėžio rajono Uliūnų kaimo 21 metų gyventojas kaltinamas kartu su bendrininkais apgaule užvaldęs svetimą turtą, pasisavinęs pareigūno vardą, neteisėtai disponavęs svetima mokėjimo kortele.

REKLAMA
REKLAMA

33 tūkst. litų išviliojimu iš 12 nukentėjusiųjų kaltinamas R. M. buvo sulaikytas pernai spalio mėnesį gavus informaciją, kad iš vienos panevėžietės kėsinamasi išvilioti pinigus už pramanytą gresiančią baudžiamąją atsakomybę jos šeimos nariui.

REKLAMA

Už įtariamą analogišką nusikalstamą veiką – sukčiavimą telefonu – pernai rugsėjį R. M. jau buvo suimtas 10 dienų.

Tarp R. M. 27 nusikalstamų veikų, padarytų kartu su bausmę pataisos namuose atliekančiais bendrininkais, iš nukentėjusiųjų išvilioti tūkstančiai litų: už tariamai sūnaus sužalotą mergaitę gauti 5 tūkst. 453 litų, už dukros – 4 tūkst. litų, už pramanytą autoįvykį – 8 tūkst. litų.

Atvykęs pas vieną panevėžietę, sutikusią nuo baudžiamosios atsakomybės gelbėti sūnėną, R. M. gavo 1,5 tūkst. litų, taip pat apgaule įgijo jos elektroninę mokėjimo kortelę su tapatybės patvirtinimo duomenimis ir pasiėmė dar 2 tūkst. 900 litų, kuriuos perdavė bendrininkams.

Šioje byloje nuo pareigūnais apsimetusių sukčių nukentėję panevėžiečiai prisipažino, kad už jų artimiesiems gresiančią pramanytą baudžiamąją atsakomybę arba jų padarytos žalos atlyginimui buvo reikalaujama sumokėti dešimtis ir daugiau tūkstančių litų.

REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKOMENDUOJAME
rekomenduojame
TOLIAU SKAITYKITE
× Pranešti klaidą
SIŲSTI
Į viršų