• tv3.lt antras skaitomiausias lietuvos naujienu portalas

REKLAMA
Komentuoti
Nuoroda nukopijuota
DALINTIS

Stipriausiu pasaulio žmogumi tituluojamas Žydrūnas Savickas savaitgalį JAV vykusiose prestižinėse galiūnų varžybose „Arnold Strongman Classic“ po permainingos kovos išleido titulą iš rankų ir liko trečias. „Viską lėmė smulkmenos“, – Balsas.lt teigė į Lietuvą grįžęs 36 metų stipruolis.

REKLAMA
REKLAMA

Kovo 2-3 dienomis Kolambuse vykusiame galiūnų turnyre vyko nenuspėjama kova. „Vienodo pajėgumo buvo keturi sportininkai ir visi galėjo laimėti. Iš pradžių man pavyko išsiveržti į priekį, vėliau nukritau į ketvirtą vietą, o prieš paskutinę rentinio nešimo rungtį vėl buvau pirmas. Deja, susikrauto 2,5 taško pranašumo man neužteko“, – pasakojo Ž. Savickas.

REKLAMA

Du pasaulio rekordai

Galiūnas gailėjosi, kad ne visose rungtyse sekėsi taip, kaip planavo – treniruotėse hantelį iškeldavo 7 kartus per treniruotes, o JAV tai padaryti pavyko tik kartą.

„Net keturis kartus teisėjai neužfiksavo pakėlimo, pats hantelis buvo kitoks, todėl sunkiai sekėsi. Rąstą kėliau atsargiai, nes saugojau prieš varžybas traumuotą nugarą. 208 kg iškėliau kartą, o M. Jenkinsas – du. Paskutinė rungtis nebuvo mano stipriausia, tad tų anksčiau uždirbtų taškų pritrūkau. Viskas susidėjo iš smulkmenų“, – teigė jis.

REKLAMA
REKLAMA

Lietuvis ir šįmet stebino JAV publiką pasaulio rekordais. Jų galiūnas pasiekė du – atkeldamas 506 kg svorį ir keturis kartus ant krūtinės užsikeldamas 208 kg svorio Apolono ašį.

„Išvažiavau ne trečios vietos laimėti. Pritrūko sėkmės. Galbūt kai šešis kartus iš eilės iškovojau „Arnolds Strongman“ titulus išnaudojau sėkmės rezervą? Dabar sekasi kitiems“, – juokėsi Ž. Savickas. Tiesa, pastarųjų metų nesėkmės už Atlanto lietuvio nuo šio turnyro neatbaido.

Kitais metais – paskutinį kartą?

„Fizine prasme mano rezultatai gerėja, dar tikrai ne metas trauktis. Tiesiog šiuo metu mano persvara prieš kitus varžovus nesiekia 20–30 kg, o kilogramas ar du, todėl čia jau prireikia sėkmės“, – teigė jis. Nuleisti rankų galiūnas neketina ir septinto prestižinių galiūnų varžybų titulo ketina siekti kitais metais.

REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA

„Kitos varžybos man bus dešimtos, o apskritai tai bus 25-as „Arnold Strongman“ festivalis. Reikia tinkamai pasiruošti ir viską pergalingai užbaigti“, – teigė jis.

Šių metų turnyre A. Savickas buvo susitikęs su šventės organizatoriumi Arnoldu Schwarzeneggeriu ir perdavė jam Vilniaus mero Artūro Zuoko laišką – kvietimą į pasaulio galiūnų komandinį čempionatą, kuris spalio 6-7 dienomis planuojamas Vilniaus „Siemens“ arenoje. „Arnoldo reakcija buvo gera“, – sakė galiūnas.

TIK FAKTAI

2003–2008 metais Žydrūnas Savickas tapo „Arnold Strongman Classic“ varžybų nugalėtoju. 2009 metus lietuvis praleido, 2010 metais liko antras, o 2011 metais – trečias.

REKLAMA

„Arnold Strongman Classic“ varžybų nugalėtojai: 2002 metai: Markas Henry; 2003–2008 metai: Žydrūnas Savickas; 2009 metai: Derekas Poundstone'as; 2010 metai: Derekas Poundstone'as; 2011 metai: Brianas Shaw; 2012 metai: Mike'as Jenkinsas.

2012 metų „Arnold Strongman Classic“ rezutlatai:

1. Mike'as Jenkinsas (JAV) – 40 taškų (50 tūkst. JAV dolerių)

2. Derekas Poundstone'as (JAV) – 39 (20 tūkst.)

3. Žydrūnas Savickas (Lietuva) – 36,5 (15 tūkst.)

4. Brianas Shaw (JAV) – 36 (10 tūkst.)

5. Mike'as Burke'as (JAV) – 27,5 (8 tūkst.)

6. Michailas Kokliajevas (Rusija) – 26 (6 tūkst.)

7. Laurence'as Shahlaei (D. Britanija) – 22,5 (5 tūkst.)

8. Terry Hollands (D. Britanija) – 19 (3 tūkst.)

9. Travisas Ortmayeris (JAV) – 15 (2 tūkst.)

10. H. J. Bjornssonas (Islandija) – 13,5 (1 tūkst.)

REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKOMENDUOJAME
rekomenduojame
TOLIAU SKAITYKITE
× Pranešti klaidą
SIŲSTI
Į viršų