REKLAMA

  • tv3.lt antras skaitomiausias lietuvos naujienu portalas

Komentuoti
Nuoroda nukopijuota
DALINTIS

Atskilusios dvi ledo lytys į Kuršių marias nunešė daugiau kaip šimtą žvejų.

Penktadienį apie 13.30 val. Lietuvos karinių jūrų pajėgų Jūrų gelbėjimo koordinavimo centras gavo pranešimą, kad Kuršių mariose ties Nida, atskilus ledo lyčiai, apie 3 kilometrus nuo kranto atskirti yra per 100 žmonių.

REKLAMA
REKLAMA

Jūrų gelbėjimo koordinavimo centras pradėjo organizuoti žmonių nukėlimo nuo ledo operaciją. Operacijai pasitelkti Valstybės sienos apsaugos tarnybos (VSAT) Pakrančių apsaugos rinktinės laivai „Christiana“ ir „Viesulas“, taip pat Neringos priešgaisrinės gelbėjimo tarnybos ekipažas su valtimi, kurie nukėlinėjo žmones nuo atskilusios ledo lyties ir per susidariusią properšą gabeno į krantą.

REKLAMA

Pasieniečiai laivu žmones kėlė kelis kartus, nes iškart negalėjo sutalpinti visų pagalbos prašančių žvejų.

Apie 15 val. šioje vietoje visi, kuriems reikėjo pagalbos, jau buvo saugiai nugabenti į krantą.

Neilgai trukus po šio pranešimo bendruoju pagalbos telefonu gautas kitas, informuojantis apie tai, kad ties Preila atskilo kita ledo lytis, kuri nusinešė dar apie 40 žvejų.

Šio įvykio vietoje taip pat dirbo gelbėtojai – žmonės buvo nukeliami nuo ledo ir gabenami į krantą. Ties Preila pagalbos prireikė apie 40 žmonių. Apie 15 val. pasieniečiai čia gelbėjimo darbus dar tęsė.

REKLAMA
REKLAMA

Karinių oro pajėgų paieškos ir gelbėjimo sraigtasparnis Mi–8 buvo parengtas, prireikus, dalyvauti žmonių gelbėjimo operacijoje.

Valstybės sienos apsaugos tarnybos duomenimis, nukentėjusiųjų nėra.

Abiejuose VSAT laivuose dirbantys pareigūnai, baigę šiuos darbus, Kuršių mariose patruliuos toliau ir, esant reikalui, teiks pagalbą ant ledo esantiems žmonėms.

REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKOMENDUOJAME
rekomenduojame
TOLIAU SKAITYKITE
× Pranešti klaidą
SIŲSTI
Į viršų