• tv3.lt antras skaitomiausias lietuvos naujienu portalas

REKLAMA
Komentuoti
Nuoroda nukopijuota
DALINTIS

Apie 500 knygų, piešinių, nuotraukų ir baldų, priklausiusių Prancūzijos rašytojui Victorui Hugo) (1802–1885) ir jo palikuonims, bus parduodami „Christie's“ aukcione Paryžiuje. Aukcionas vyks balandžio 4 dieną, minint 210-ąsias klasiko gimimo metines, ketvirtadienį praneša aukciono namai.

REKLAMA
REKLAMA

Per aukcioną tikimasi surinkti apie 1 mln. eurų.

Renginio metu garsiųjų „Vargdienių“ autoriaus gerbėjai ir kolekcininkai galės papildyti savo kolekcijas rašytojo politinės ir literatūrinės veiklos atributais, taip pat jo korespondencija. Pavyzdžiui, bus parduodamas laiškas, kurį V. Hugo 1820 metais parašė Adélei Foucher, kurią vedė po dvejų metų. Ekspertų vertinimu, šis laiškas turėtų būti parduotas už 3–5 tūkst. eurų.

REKLAMA

Pasak „Christie's“ aukciono rengėjų, kai kurie V. Hugo piešiniai įvertinti 100–150 tūkst. eurų. Be to, aukcione bus parduodami kai kurie kūriniai, kuriuos garsusis rašytojas sukūrė tremties metais. Po valstybinio perversmo 1851 metų gruodžio 2 dieną V. Hugo pabėgo į Briuselį, vėliau persikėlė į Džersio salą, kur gyveno trejus metus, o vėliau įsikūrė Gernsio saloje.

Aukcione bus parduodama akvarelė, ekspertų įvertinta 50–80 tūkst. eurų, taip pat spinta, kurioje rašytojas laikė savo rankraščius, šiuo metu saugomus Prancūzijos nacionalinėje bibliotekoje. Manoma, kad ši spinta galėtų būti parduota už 5–7 tūkst. eurų.

REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKOMENDUOJAME
rekomenduojame
TOLIAU SKAITYKITE
× Pranešti klaidą
SIŲSTI
Į viršų