REKLAMA

  • tv3.lt antras skaitomiausias lietuvos naujienu portalas

Komentuoti
Nuoroda nukopijuota
DALINTIS

„Tyrimų rezultatai daugiau ar mažiau jau buvo paviešinti, ir daromos pakankamai logiškos išvados. Kitaip sakant nevyniojama į vatą ir bandoma (pasiekti), kad būtų imtasi veiksmų – atitinkamai bausti tuos, kurie elgėsi ne pagal įstatymą ir ne pagal sąžinę. Plika akimi tai matėsi, bet  matyti ir įrodyti remiantis tyrimo duomenimis – ne tas pats“, – Balsas.lt sakė politologas Antanas Kulakauskas, komentuodamas preliminarias Antikorupcijos komisijos, tyrusios V. Gailiaus ir V. Giržado atleidimą, išvadas.

REKLAMA
REKLAMA

Jis sakė esąs kitokios nuomonės, negu tie, kurie tvirtina, kad nieko iš to nebus, ir neabejojantis, kad tam tikras išvadas turės padaryti daugelis institucijų.

REKLAMA

„Aš nesu tikras, kad nieko iš to nebus. Kaip politikai reaguos, nenorėdami politinės krizės – vienas dalykas, bet gyvename dabar tokioje aplinkoje, kur kai kurie įvykiai jau parodė, kad nemaža dalis visuomenės nelinkusi tyliai su viskuo sutikti ir tik prie kavos puodelio keikti valdžią. Man atrodo ir valdžia, jeigu ji dar sveiko proto nepraradusi – tie, kurie nepakliūna į kaltinamus – reaguoti turi, nes nei jiems, nei Lietuvai nebus gerai, jeigu nereaguos.

REKLAMA
REKLAMA

Kitas dalykas, kokios bus galutinės išvados, nes neabejoju, kad ir komisijoje yra visokių nuomonių ir ne tik nuomonių. Ko gero, tos nuomonės remiasi skirtingais politiniais ir galbūt kitokiais interesais“, – Balsas.lt dėstė A. Kulakauskas.

„Akivaizdu, yra liberalcentristai, yra kitų, kurių interesus liečia, šitame skandale dalyvaujančių. Jie nėra pavieniai, o atstovauja daug platesnėms neoficialioms interesų grupėms, gal kai kurios susijusios ir su partijomis. Todėl niekas taip greitai nesibaigs. O kadangi dar ir prezidentūra yra įpainiota, Prezidentė aiškiai buvo paskubėjusi pasakyti savo nuomonę, tai ir nuo jos apsisprendimo daug kas priklauso. Aš nemanau, kad prezidentė neturi pasirinkimo galimybių, bet laikymasis iki galo, aš manau, minusuos jos reitingus“, – svarstydamas, kokių pokyčių galima tikėtis Lietuvos politinėje padangėje kalbėjo A. Kulakauskas.

REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA

Lėks ar nelėks galvos?

Paklaustas, kas iš skandale minimų politikų ar pareigūnų galėtų netekti postų, politologas teigė, kad kol kas tai prognozuoti esą sunku.

„Labai sunku pasakyti. Turėtų lėkti. Į bet kurią normaliai demokratiškai veikiančią šalį perkelk šitą skandalą... Aišku, vidaus reikalų ministras nelaukdamas pats turėtų atsistatydinti, ir tik nuo liberalcentristų priklauso, ar vis dėlto jie išeina iš koalicijos, ar ieško kito kandidato. O jeigu pasitraukia liberalcentristai – tada vyriausybės krizė. Ar reikia partijai paaukoti R. Palaitį? Nes akivaizdu, gal jis ir turėjo kokių nors asmeninių interesų, bet vienas vien asmeniniais interesais tokių sprendimų nepriėmė“, – teigė A. Kulakauskas.

„Neprisimenu, kad po kokių nors kilusių skandalų būtų tokia žaibiška reakcija kaip šį kartą; vieną dieną gauna, kitą dieną du laisvi, ir akivaizdu, kad pažeidžiant procedūras. Ne pačia gražiausia prasme pasirodė ir Generalinė prokuratūra. Dėl VSD ko gero ir stebėtis netenka, nes paskyrus naują vadą ko gero persitvarkymas ten rimtesnis vis dėlto neįvyko. Ir matome tada žaidimus. O kadangi šitos institucijos yra Prezidentės kontrolėje, ir vadai paskirti Prezidentės, tai kai kuriuos politikus, pavyzdžiui Tėvynės Sąjungos, tokios tiesmukos komisijos išvados gali neraminti, švelniai sakant“, – Balsas.lt teigė politologas A. Kulakauskas.

REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKOMENDUOJAME
rekomenduojame
TOLIAU SKAITYKITE
× Pranešti klaidą
SIŲSTI
Į viršų