REKLAMA

  • tv3.lt antras skaitomiausias lietuvos naujienu portalas

Komentuoti
Nuoroda nukopijuota
DALINTIS

Lietuvos banko valdybos pirmininkas Vitas Vasiliauskas išreiškė norą dar kartą paliudyti Seimo Antikorupcijos komisijai (AK), tiriančiai Finansinių nusikaltimų tyrimo tarnybos (FNTT) vadovų atleidimo aplinkybes.

REKLAMA
REKLAMA

Pasirodo, į Seimą jį atgynė šiandien dienraštyje „Lietuvos rytas“ išspausdinta publikacija apie tai, kad Lietuvos bankas svarstė dėl „Lietuvos ryto“ akcijų perdavimo.

REKLAMA

Publikacijoje rašoma, kad Seimo AK pakviestas „Lietuvos ryto“ vyriausiasis redaktorius Gedvydas Vainauskas vakar komisijai pasakė, kad  iš buvusio „Snoro“ prezidento Raimundo Baranausko kelis kartus girdėjo, kad Lietuvos banko vadovas V. Vasiliauskas bankininką ragino atsisakyti „Lietuvos ryto“, reikliai vertinančio prezidentės veiklą, akcijų dėl ramesnio gyvenimo.

„Perskaičiau šiandien „Lietuvos rytas“ publikaciją. Vėlgi – straipsnį be autorių. Pagalvojau – kodėl komisija klauso per tarpininkus, tai pagalvojau ateisiu pats ir pasakysiu. Teisiai reikia nueiti ir pasakyti. Nuėjau ir pasakiau, kad niekada nesame kalbėję apie „Lietuvos ryto“ akcijų perleidimą. Lietuvos banko priežiūrinės institucijos „Lietuvos ryto“ klausimai visiškai nedomino“, - teigė jis.

REKLAMA
REKLAMA

„Lietuvos banko“ vadovas neslėpė pykčio: „Kai susiduri su nesąmone, siūlau žmonėms persišviesti galvą. Tai galiu pasakyti ir šiuo atveju. O visa tai aš vertinu kaip gynybinę poziciją, kaip bandymą parodyti, kad procesas yra politinis“.

V. Vasiliauskas patikino, kad kaip privatus asmuo svarsto teisines galimybes kreiptis į teismą dėl šmeižto, nes viskas, kas buvo parašyta leidinio publikacijoje – visiška nesąmonė.

Po publikacijos apie „Snoro“ žlugimą indėlininkai atsiėmė 111 mln. litų

Po dienraščio „Lietuvos rytas“ publikacijos, kurioje paskelbta informacija apie galimą banko „Snoras“ žlugimą, indėlininkai atsiėmė 111 mln. litų indėlių. Tokius skaičius pateikė pakartotinai Seimo Antikorupcijos komisijoje, tiriančioje „Snoro“ žlugimo aplinkybes, apsilankęs Lietuvos banko valdybos pirmininkas Vitas Vasiliauskas.

REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA

Lietuvos banko vadovas Antikorupcijos komisijai patikslino informaciją, kiek pinigų indėlių forma „išėjo“ iš „Snoro“ lapkričio 9-16 dienomis.

„Nuo 9 iki 14 dienos indėliai kaip tik dar padidėjo. Kaip tik po publikacijos išėjo maždaug apie 111 mln. litų indėlių forma“, – sakė V. Vasiliauskas.

Tuo tarpu skaičiuojama, kad vertybiniais popieriais dingo 1 mlrd. litų. Tiesa, V. Vasiliauskas jų nesiejo su publikacija.

REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKOMENDUOJAME
rekomenduojame
TOLIAU SKAITYKITE
× Pranešti klaidą
SIŲSTI
Į viršų