REKLAMA

  • tv3.lt antras skaitomiausias lietuvos naujienu portalas

Komentuoti
Nuoroda nukopijuota
DALINTIS

Vasario 25 dieną Silverstoune (Didžioji Britanija) vykusiame aukcione „Race Retro Classic Car Sale“ buvo parduodama 1994 metų gegužės mėnesį žuvusios automobilių lenktynių pasaulio legendos Ayrtono Sennos kovinė apranga.

REKLAMA
REKLAMA

Aukcione itin sėkmingai parduoti A. Sennos kombinezonas ir šalmas. Vilkėdamas šį kombinezoną legendinis lenktynininkas sėdėjo prie bolido vairo 1991 metais. Dabartinis šio kombinezono šeimininkas jį kažkada įsigijo tiesiai iš „McLaren“ komandos vadovo Rono Deniso. Pradinė kaina už A. Sennos kombinezoną buvo 22 tūkst. svarų sterling, tačiau nežinomas pirkėjas už jį paklojo 35 tūkst. ir 650 svarų.

REKLAMA

A. Senos kombinezono fragmentas. (nuotr. Organizatorių)A. Senos kombinezono fragmentas. (nuotr. Organizatorių)

Tačiau tikru aukciono topu tapo legendinio lenktynininko šalmas. Šalmas, kuris saugojo A. Sennos galvą didesnę 1993 metų sezono dalį, ir įkainuotas buvo brangiau – jo pradinė kaina siekė 42 tūkst. svarų sterlingų. Tačiau nežinomas kolekcininkas aukcione už jį paklojo net 74 tūkst. 750 svarų.

Šis šalmas nuo 1995 metų buvo privačios kolekcijos puošmena. „Race Retro Classic Car Sale“ parduoti A. Sennos kovinės aprangos aksesuarai yra patvirtinti net ir “McLaren“ autentiškumo sertifikatais.

A. Senos kombinezonas (nuotr. Organizatorių)A. Senos kombinezonas (nuotr. Organizatorių)

REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKOMENDUOJAME
rekomenduojame
TOLIAU SKAITYKITE
× Pranešti klaidą
SIŲSTI
Į viršų