REKLAMA

  • tv3.lt antras skaitomiausias lietuvos naujienu portalas

Komentuoti
Nuoroda nukopijuota
DALINTIS

Italų studentai iš Europos dizaino instituto Turine (IED) Ženevos automobilių parodai paruošė įdomų istorinį etiudą – jaunieji stilistai atidavė duoklę Italijos automobilių istorijai sukurdami šiuolaikišką interpretaciją legendinio sportiško kupe „Cisitalia 202“ tema.

REKLAMA
REKLAMA

„Compagnia Industriale Sportiva Italia" ( o sutrumpintai „Cisitalia“) XX a. viduryje egziztavo gana trumpai, gamino tik du automobilių modelius, tačiau paliko itin ryškų pėdsaką automobilių istorijos metraščiuose. Pusiau medinį, pusiau aliumininį „Cisitalia 202“ kėbulą 1947 metais sukūrė pats Pinin Farina, o per penkis metus italai pagamino tik 170 tokių automobilių.

REKLAMA

Italų studentai atgaivino „Cisitalia“ vardą. (nuotr. Gamintojo)Italų studentai atgaivino „Cisitalia“ vardą. (nuotr. Gamintojo)

IED studentai savo kūrinį pavadino „Cisitalia 202 E“ ( radelė „E“ automobilio indekse reiškia „evolution“ santrumpą). Ir tai yra puikus stilistinis etiudas italų automobilinės klasikos tema. Beje, studentai tikina, kad „Cisitalia 202 E“ yra ne tik gražus koncepcinis etiudas, bet ir itin dinamiškas automobilis – 450 a.g. V8, kurio sukimo momentas perduodamas galiniams ratams yra gana rimtas argumentas visiems galimiems oponentams.

1947 metų „Cisitalia 202“. (nuotr. Gamintojo)1947 metų „Cisitalia 202“. (nuotr. Gamintojo)

REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKOMENDUOJAME
rekomenduojame
TOLIAU SKAITYKITE
× Pranešti klaidą
SIŲSTI
Į viršų