REKLAMA

  • tv3.lt antras skaitomiausias lietuvos naujienu portalas

Komentuoti
Nuoroda nukopijuota
DALINTIS

Galingiausios užsienio šalys ignoruoja tai, jog iš Sirijos ištremti aktyvistai perka ginklus iš užsienio. Be to, jie ir taip jau sukilėliams Sirijoje kontrabanda tiekia lengvuosius ginklus, ryšių įrangą ir naktinio matymo akinius, informavo Sirijos opozicijos šaltinis.

REKLAMA
REKLAMA

Sirijos opozicijos šalininkai Laisvosios Sirijos armijos sukilėliams taip pat bando atgabenti lėktuvų numušimui ir kovai su tankais skirtus ginklus, o buvę Sirijos pareigūnai padeda koordinuoti karinę prezidento Bašaro al Asado (Bashar al-Assad) opoziciją.

REKLAMA

Tai opozicijos atstovas pareiškė per Vakarų ir arabų šalių susitikimą Tunise.

„Mes gauname gynybai ir puolimui skirtus ginklus (...). Jie yra tiekiami iš visur, įskaitant Vakarų šalis. Nesudėtinga ką nors parsigabenti per sienas, - “Reuters„ sakė tapatybės nenorėjęs atskleisti atstovas. - Jokia šalis nėra priėmusi sprendimo tiekti ginklus sukilėliams, tačiau šalys leidžia sirams pirkti ginklus ir siųsti juos į šalį“.

Penktadienį Tunise vykstančioje tarptautinėje konferencijoje ieškoma būdų, kaip nutraukti smurtą šioje arabų šalyje ir padidinti spaudimą prezidento B. al Asado režimui.

 

REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKOMENDUOJAME
rekomenduojame
TOLIAU SKAITYKITE
× Pranešti klaidą
SIŲSTI
Į viršų