• tv3.lt antras skaitomiausias lietuvos naujienu portalas

REKLAMA
Komentuoti
Nuoroda nukopijuota
DALINTIS

Pasieniečiai Visagine sulaikė leidimą Lietuvoje gyventi gavusį Rusijos pilietį, kuris turėjo kvaišalų. Dar didesnės narkotikų „atsargos“ kratos metu buvo aptiktos šio vyro bute.

REKLAMA
REKLAMA

Ketvirtadienį vakare Valstybės sienos apsaugos tarnybos (VSAT) Ignalinos rinktinės operatyvininkai prie vieno iš Visagine esančių daugiabučių sulaikė vyrą. Pasieniečiai išsiaiškino, kad jis yra leidimą nuolat gyventi Lietuvoje turintis 27 metų Rusijos pilietis.

REKLAMA

Asmens apžiūros metu vyro striukėje VSAT pareigūnai aptiko du polietileno lankstinukus. Juose buvo maždaug vienas gramas baltos spalvos miltelių. Pirminiais duomenimis, tai yra amfetaminas. Rusijos pilietis dar turėjo ir teleskopinę lazdą.

Pasieniečiai iškart atliko kratą daugiabučiame esančiame vyro bute. Jos metu VSAT pareigūnai aptiko pneumatinį pistoletą, dvejas svarstykles, skirtas tiksliam nedidelių svorių nustatymui. Ant jų buvo matyti baltų miltelių pėdsakų.

REKLAMA
REKLAMA

Bute pasieniečiai rado ir plastmasinį indelį nuo vitaminų, kuriame buvo beveik 28 gramai baltos spalvos miltelių. Įtariama, kad tai taip pat yra amfetaminas.

Kratos metu dar aptiktas polietileno maišelis, kuriame buvo susmulkintos augalinės medžiagos. Jos svoris – 459 gramai. Įtariama, kad tai gali būti tabakas, kuris maišomas su išdžiovintomis ir susmulkintomis kanapėmis.

Visas medžiagas dar tirs ekspertai.

Po apklausos sulaikytąjį pasieniečiai uždarė į areštinę. VSAT Ignalinos rinktinės pareigūnai pradėjo ikiteisminį tyrimą dėl neteisėto disponavimo narkotinėmis ar psichotropinėmis medžiagomis turint tikslą jas platinti. Už tai įkliuvusiam užsieniečiui gresia laisvės atėmimas nuo dvejų iki aštuonerių metų.

VSAT

REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKOMENDUOJAME
rekomenduojame
TOLIAU SKAITYKITE
× Pranešti klaidą
SIŲSTI
Į viršų