REKLAMA

  • tv3.lt antras skaitomiausias lietuvos naujienu portalas

Komentuoti
Nuoroda nukopijuota
DALINTIS

Heseno federalinės žemės Mokslo ministerijos darbuotojas vertėsi knygų vogimu iš bibliotekų. Kaip pranešė ketvirtadienį Vokietijos žiniasklaida, per kratą jo namuose buvo rasta daugiau kaip 5 tūkstančiai vertingų egzempliorių, kurių bendra kaina – apie 1 milijoną eurų.

REKLAMA
REKLAMA

Viskas prasidėjo praėjusių metų lapkritį, kai bibliotekos prie Arolzeno pilies nedideliame Bad Arolzeno miestelyje darbuotojai pastebėjo dingus kai kuriuos vertingus mokslo veikalus. Bet jie ne iš karto suprato, kad dėl vagysčių kaltas vietos valdininkas, kuriam dėl jo statuso buvo suteiktas neišsemiamas pasitikėjimo kreditas. „Jam buvo leidžiama imti bet kokias knygas ir dirbti su jomis skaitykloje, mes jo nestebėdavome“, – sakė bibliotekos darbuotojai.

REKLAMA

Bet vėliau paaiškėjo, kad mokslo darbai dingsta kaip tik po šio valdininko, kurio pavardė neskelbiama, apsilankymų. Tada bibliotekos vadovybė nusprendė sumontuoti skaitykloje vaizdo kameras ir patikrinti, ar pagrįsti jų įtarimai. Tai ir leido sučiupti su įkalčiais „žinių ištroškusį“ valdininką.

Po eilinio apsilankymo skaitykloje vagišiaus prie išėjimo jau laukė policininkai. Paaiškėjo, kad jis įsigudrino paslėpti kišenėse 53 knygas. Valdininkas nešėsi retus mineralogijos, geofizikos ir gamtotyros veikalus, kurių bendra vertė sudarė apie 7 tūkstančius eurų. Vėliau pareigūnai atliko ilgapirščio namuose kratą ir aptiko ten apie 5 tūkstančius tomų, pavogtų iš įvairių Vokietijos bibliotekų.

REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKOMENDUOJAME
rekomenduojame
TOLIAU SKAITYKITE
× Pranešti klaidą
SIŲSTI
Į viršų