REKLAMA

  • tv3.lt antras skaitomiausias lietuvos naujienu portalas

Komentuoti
Nuoroda nukopijuota
DALINTIS

Eglės Kusaitės baudžiamąją bylą dėl įžeidimo ir grasinimų nužudyti prokurorą išnagrinėjęs teismas nutarė, kad terorizmu kaltinama mergina trumpąja žinute pavadino Justą Laucių išgama ir parašė: „Anksčiau ar vėliau tu dvėsi, aš atsakau.“

REKLAMA
REKLAMA

Vilniaus miesto 1-asis apylinkės teismas nutarė, kad E. Kusaitė Generalinės prokuratūros Organizuotų nusikaltimų ir korupcijos tyrimo departamento prokurorui Justui Lauciui į tarnybinį mobiliojo ryšio telefoną grasinančio ir įžeidžiančio pobūdžio trumpąją (SMS) žinutę, pirmadienio pavakarę paskelbė apkaltinamąjį nuosprendį.

REKLAMA

E. Kusaitė pripažinta kalta dėl abiejų jai inkriminuotų nusikaltimų: tiek dėl J.Lauciaus įžeidimo, tiek dėl grasinimų prokurorą nužudyti.

Jai paskirta 60 MGL (7 800 litų) dydžio bauda.

Pilna žinutė, kurią J.Laucius gavo 2011 m. vasario 18-osios vakarą yra: „Anksčiau ar vėliau tu dvėsi, aš atsakau. Tu dar painkši, pamatysi. Seni pažįstami tavęs nepaliks. Išgama tu, neturintis jokių dvasinių vertybių.“

Nukentėjusiuoju apklaustas J.Laucius tikino patyręs didelių išgyvenimų, nes pajutęs, kad jam grasinama ir grėsmę laikęs realia. „Ją perskaitęs supratau, kad esu niekam tikęs išsigimėlis, degeneratas, kurio seni pažįstami nepamirš ir dėl kurių gausiu galą arba dvėsiu, stipsiu...“, – sakė jis.

REKLAMA
REKLAMA

Baudžiamasis kodeksas už grasinimą nužudyti žmogų ar sunkiai sutrikdyti jo sveikatą numato viešuosius darbus arba baudą, arba laisvės apribojimą, arba areštą, arba laisvės atėmimą iki 2 metų.

Vilniaus miesto apylinkės prokuratūros prokurorė Ingrida Gureckienė E. Kusaitei buvo pasiūliusi skirti vienų metų laisvės atėmimo bausmę, jos vykdymą atidedant tam pačiam laikotarpiui. Teisėjo Petro Karvelio skirtas švelnesnis nuosprendis dar neįsiteisėjo. Abi šalys jį gali per 20 dienų skųsti aukštesnės instancijos Vilniaus apygardos teismui. E. Kusaitė teigė žinutės nesiuntusi ir reiškė įsitikinimą, kad bliūkštant pagrindinei bylai, kurioje ji kaltinama norėjusi susisprogdinti kažkur Rusijoje, jai tiesiog keliamos bylos, norint nuteisti bent už kažką ir parodyti ją kaip pavojingą recidyvistę.

REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA

Merginą prokurorai dar kaltina melagingai liudijus dėl kalėjime patirto smurto ir įžeidus prokurorus J. Laucių bei Mindaugą Dūdą.

Taip pat skaitykite:


T. Magmadova: FSB verbavo net mane, siūlydama paleisti dukterį


Rusijoje nuteisti E. Kusaitės užverbavimu kaltinti čėčėnai. Ar Lietuva irgi Rusija?

Teismas atidėjo sprendimą dėl E. Kusaitės suėmimo

E. Kusaitė baugino J. Laucių?

E. Kusaitė VSD apkaltino terorizmu

Kusaitės byla. Šiek tiek dokumentų

E. Kusaitė neigia buvusi VSD agente

E. Kusaitė kol kas nesuimta

VSD toliau mala ... šį bei tą

Prokuroras prašo suimti J. Laucių galimai terorizavusią E. Kusaitę (papildyta)

Eglės Kusaitės byla – šiek tiek dokumentų III

E. Kusaitės byla: 15 tomų painiavos


REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKOMENDUOJAME
rekomenduojame
TOLIAU SKAITYKITE
× Pranešti klaidą
SIŲSTI
Į viršų