REKLAMA

  • tv3.lt antras skaitomiausias lietuvos naujienu portalas

Komentuoti
Nuoroda nukopijuota
DALINTIS

Iki šio mėnesio pradžios gyventojai ir įmonės turėjo sumokėti nekilnojamojo turto (NT) mokestį už komercinės paskirties turtą arba NT, naudojamą individualiajai veiklai, rašo „Kauno diena“.

REKLAMA
REKLAMA

Praėjusiais metais šio mokesčio buvo surinkta 275 mln. litų, arba 23 mln. litų mažiau nei 2010 m., kai buvo surinkta 298 mln. litų.

REKLAMA

Valstybinė mokesčių inspekcija (VMI) prognozuoja, kad šiais metais už komercinės paskirties NT gyventojai ir verslininkai sumokės dar mažiau - apie 263 mln. litų. O politikai svajoja, kad šiemet gyventojams įvedus gyvenamosios paskirties NT mokestį valstybės biudžetą pavyks papildyti 17 mln. litų suma. Tačiau, kai vieni politikai mokesčius didina, kiti juos mažina, atrodo, kad iš viso bus surinkta ne daugiau kaip 280 mln. litų.

REKLAMA
REKLAMA

Pasak VMI atstovo spaudai Dariaus Butos, taip gali atsitikti ir dėl naujų savivaldybių tarybų sprendimų.

„Kai kurių savivaldybių tarybos priėmė naujus sprendimus dėl NT mokesčio lengvatų ir sumažino NT mokesčio tarifus“, - sakė jis.

Oficialiais duomenimis, Vilniaus mieste ir rajone tarifai svyruoja 0,5-1 proc., Kauno mieste ir rajone 0,3-1 proc., Klaipėdos mieste ir rajone - 0,3-1 proc.

REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKOMENDUOJAME
rekomenduojame
TOLIAU SKAITYKITE
× Pranešti klaidą
SIŲSTI
Į viršų