REKLAMA

  • tv3.lt antras skaitomiausias lietuvos naujienu portalas

Komentuoti
Nuoroda nukopijuota
DALINTIS

Specialistai pastebi, kad yra tik trys svarbiausi klausimai, kurie daro didžiausią poveikį priimant į darbą.

REKLAMA
REKLAMA

Kaip rašo forbes.com, pagrindiniai klausimai, leidžiantys suprasti ar žmogus tinkamas šiai pozicijai, yra trys.

REKLAMA

- Ar tu sugebi dirbti šį darbą?

- Ar mėgsi savo darbą?

- Ar mes galėsime sugyventi dirbdami drauge?

Taigi, šie klausimai yra labai svarbūs. turbūt kiekvienas esate pastebėjęs, kad būtent jie yra užduodami kiekviename darbo pokalbyje. Be abejo, klausimų pateikimo forma ar kontekstas gali būti įvairūs, tačiau be jų dažnai neapsieina joks darbdavio ir kandidato pokalbis.

Be to, šiuose klausimuose ir jų atsakymuose atsispindi tokios savybės, kaip motyvacija, asmens komunikabilumas ir sugebėjimas bendrauti bei prisitaikyti prie kitų žmonių, vidinė tvirtybė.

REKLAMA
REKLAMA

- Ar sugebėsi dirbti šį darbą?

Šis klausimas reiškia ne tik profesinius sugebėjimus, kompetenciją, bet ir vidinę tvirtybę bei vadovavimo sugebėjimus, galimybę dirbti vadovaujantį darbą.

Analitikai mano, kad žinios, įgūdžiai padeda pasiekti tikslą, užkopti į viršūnę. Tuo tarpu charakterio tipas gali padėti išlaikyti turimas pozicijas. Manoma, kad netgi puikios žinios dar nereiškia idealaus darbo. Būtina turėti vidinių savybių, galinčių jas įtvirtinti.

- Ar mylėsi savo darbą?

Šis klausimas reiškia kandidato motyvaciją. Pavyzdžiui, vieni žmonės pasirengę daug dirbti dėl siekiamo tikslo. Kiti tuo tarpu ieško įvairių sprendimų, galinčių palengvinti ir pagreitinti šį tikslą.

REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA

Ypač svarbi motyvacija jauniems, dar nedaug pasiekusiems žmonėms. Jei jie yra motyvuojami, skatinami, darbo kokybė labai pagerėja, nes jie įdeda daug pastangų ir žino, jog jų laukia atlygis.

Be to, jie dar nėra prikaupę pakankamai patirties, todėl darbą jie vertina ir kaip galimybę sukaupti tiek formalią, tiek ir kompetencijos reikalaujančią patirtį.

- Ar mes galėsime dirbti kartu, ar sugebėsi prisitaikyti prie kitų žmonių?

Labai svarbu sugebėti sutarti su kitais, ieškoti kompromiso, būti draugiškam. Tai reiškia, kad šios savybės padės gerai komunikuoti kolektyve. nepriklausomai nuo to, kiek kandidatas turi kompetencijos, jis turi ja dalintis su kitais, bendrauti profesiniais klausimai, dalinti žiniomis ir nebūti savanaudiškas bei nedraugiškas.

 

REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKOMENDUOJAME
rekomenduojame
TOLIAU SKAITYKITE
× Pranešti klaidą
SIŲSTI
Į viršų