REKLAMA

  • tv3.lt antras skaitomiausias lietuvos naujienu portalas

Komentuoti
Nuoroda nukopijuota
DALINTIS

Panašu, kad į Jungtines Amerikos Valstijas nelegalius imigrantus gabenantieji tampa vis išradingesni.

REKLAMA
REKLAMA

Amerikos pareigūnai šią savaitę sulaikė penkis asmenis, susijusius su svetimšalių patekimą į šalį organizuojančiu tinklu. Manoma, jog šių dėka JAV apsigyveno daugiau nei vienas tūkstantis nelegalių imigrantų.

REKLAMA

Į Ameriką troškę patekti meksikiečiai mokėjo ne tik nuo 2 iki 4 tūkstančių JAV dolerių dydžio užmokestį, bet ir nesipriešino keliauti specialiuose skyriuose šalia automobilio variklio ar ankštose bagažinėse - netgi karščiausiomis vasaros dienomis.

Negana to, nusikalstamo tinklo atstovai sugalvojo naują planą - pasamdyti juodaodžius vairuotojus vien tam, kad pasienio pareigūnams kiltų kuo mažiau įtarimų. Šių būdavo ieškoma neturtinguose Los Andželo miesto rajonuose. Už vieną kelionę jie gaudavo apie 300 JAV dolerių.

REKLAMA
REKLAMA

Pasak federalinių pareigūnų, praeityje automobilius, kuriuose būdavo slepiami nelegalūs imigrantai, vairuodavo ispanakalbiai asmenys, tačiau pastaruoju metu griebtasi naujos gudrybės - samdyti mažiau įtarimų sukeliančius juodaodžius.

Imigracijos tarnybos atstovai tyrimo ėmėsi 2010 metais, kai pasienio pareigūnai pranešė apie itin išaugusį juodaodžių vairuotojų, gabenančių meksikiečius, skaičių.

Parengta pagal Dailymail.co.uk informaciją

REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKOMENDUOJAME
rekomenduojame
TOLIAU SKAITYKITE
× Pranešti klaidą
SIŲSTI
Į viršų