REKLAMA

  • tv3.lt antras skaitomiausias lietuvos naujienu portalas

Komentuoti
Nuoroda nukopijuota
DALINTIS

Šeš­ta­die­nį Ch. Fren­ke­lio vi­lo­je Šiau­lių „Ro­ta­ry“ klu­bas „Har­mo­ni­ja“ ren­gia pir­mą­jį mies­te Vie­nos po­ky­liu pa­va­din­tą ren­gi­nį. Kad­ri­lio, val­so ir ki­tais rit­mais su­ksis kvie­ti­mus už 250 li­tų įsi­gi­ję sve­čiai. Pak­vies­tas ir Pre­zi­den­tas Val­das Adam­kus su po­nia Al­ma. Vi­suo­me­nė skir­tin­gai ver­ti­na to­kius plunks­nų ke­de­ni­mus. Po­ky­lis – dėl lab­da­ros ar dėl jos da­ly­vių?

REKLAMA
REKLAMA

Gal­vo­jo de­šimt me­tų

Po­ky­lio su­ma­ny­to­ja, klu­bo „Har­mo­ni­ja“ na­rė, Šiau­lių uni­ver­si­te­to Se­na­to pir­mi­nin­ko pa­va­duo­to­ja, Hu­ma­ni­ta­ri­nio fa­kul­te­to pro­fe­so­rė, dak­ta­rė Ge­no­vai­tė Ka­čiuš­kie­nė sa­ko min­tį su­reng­ti po­ky­lį puo­se­lė­ju­si be­maž de­šimt­me­tį: „Prieš de­šimt me­tų po­ky­lį no­rė­jau su­reng­ti su Šiau­lių UNES­CO klu­bu, ta­čiau ne­su­lau­kiau di­de­lio pa­lai­ky­mo ir min­tis lai­ki­nai bu­vo už­šal­dy­ta.“

REKLAMA

Per­nai įstei­gus klu­bą „Har­mo­ni­ją“ ji vėl pa­siū­lė šią idė­ją. Jai pri­tar­ta. „Ma­nau, Šiau­liams rei­kia ele­gan­tiš­kes­nių ren­gi­nių. Vie­nos po­ky­lis – vie­nas to­kių“, – sa­kė G. Ka­čiuš­kie­nė.

Ji ak­cen­ta­vo, kad Vie­nos po­ky­lis nė­ra vien šo­kių va­ka­ras, tai – lab­da­rin­gas ren­gi­nys. Jo me­tu su­rink­tos lė­šos (už kvie­ti­mus ir va­ka­ro lo­te­ri­ja) bus skir­tos „Har­mo­ni­jos“ klu­bo gar­bės na­rės re­gė­ji­mo grą­ži­ni­mo ope­ra­ci­jai.

REKLAMA
REKLAMA

Po­ky­lio glo­bė­jas – Aust­ri­jos Res­pub­li­kos am­ba­sa­do­rius dr. Hel­mut Kol­ler su po­nia.

Pi­ni­gus lei­džia su­kne­lėms ir fra­kams

Po­bū­vio kvie­ti­mo dviem as­me­nims kai­na – 250 li­tų, to­kių kvie­ti­mų iš vi­so yra apie 100. G. Ka­čiuš­kie­nės žo­džiais, dar „vie­nas ki­tas ne­par­duo­tas kvie­ti­mas“ yra li­kęs. Dar apie 10 do­va­no­ta va­ka­ro gar­bės sve­čiams ir rė­mė­jams (tarp jų ir Šiau­lių „Auš­ros“ mu­zie­jus, leng­va­ti­nė­mis są­ly­go­mis ren­gi­niui iš­nuo­mo­jęs pa­tal­pas – aut. pa­st.), 8 – jau­ni­mo po­roms.

REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA

Po­bū­vio kvie­ti­me nu­ro­dy­tas ap­ran­gos ko­das – va­ka­ri­nis: po­nioms – il­gos su­kne­lės (iš­sky­rus bal­tas) ir pu­sil­gės ar il­gos pirš­ti­nės, po­nams – smo­kin­gai, fra­kai, tam­sūs kos­tiu­mai ir pe­te­liš­kės.

Vie­na va­ka­ro vieš­nių „Šiau­lių kraš­tui“ pa­sa­ko­jo su­kne­lę iš­si­nuo­mo­ju­si už 400 li­tų, vy­rui smo­kin­gą – už 300 li­tų. „Dar kai­nuos šu­kuo­se­na, ma­kia­žas... Su­dė­jus šias ir kvie­ti­mo iš­lai­das, išeis virš 1000 li­tų“, – skai­čiuo­ja.

REKLAMA

Kvies­ti­nis va­ka­ro jau­ni­mas – sa­vas

Aust­ri­jo­je Vie­nos ope­ros po­ky­lis tra­di­ciš­kai pra­de­da­mas uver­tiū­ra. Taip bus ir Šiau­liuo­se, jau­ni­mas šoks ke­tu­ris šo­kius: po­lo­ne­zą, kad­ri­lį, po­lką, val­są į kai­rę.

Klu­bas „Har­mo­ni­ja“ aš­tuo­nioms jau­noms po­roms prieš po­ky­lį do­va­no­jo re­pe­ti­ci­jas – apie 15 šo­kio pa­mo­kų.

„Gal atei­ties po­ky­liams jau­ni­mas jau tu­rės nu­si­pirk­ti kvie­ti­mus. Vil­niu­je šie­met jau­ni­mui jie kai­na­vo 100 li­tų, sve­čiams – 300 li­tų“, – skai­čiuo­ja G. Ka­čiuš­kie­nė.

REKLAMA

Jau­ni­mo po­ros dau­giau­sia – Šiau­lių „In­te­ract“ ir „Ro­ta­ract“ klu­bų na­riai – bū­si­mie­ji ro­ta­rie­čiai. „Li­ku­sie­ji – drau­gai, gal vie­nas ki­tas šo­kė­jas, jei trū­ko po­ros“, – sa­kė po­ky­lio su­ma­ny­to­ja.

Ne­mo­ka­mo­je šo­kių pa­mo­ko­je prieš po­ky­lį ga­lė­jo da­ly­vau­ti ir jo sve­čiai. Va­ka­re be šo­kių jų lau­kia Šiau­lių Sau­liaus Son­dec­kio me­nų mo­kyk­los akor­deo­nis­tų an­samb­lio ir ka­me­ri­nio an­samb­lio „Ars Vi­vo“ pa­si­ro­dy­mai, bus siū­lo­mos bu­fe­to pa­slau­gos ir tra­di­ci­niai nak­ti­pie­čiai – veng­riš­kas gu­lia­šas ir alus.

REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA

„Var­gin­gie­ji sluoks­niai tik lai­mi“

Pak­laus­ta, ar to­kia šven­tė di­dė­jant at­skir­čiai tarp skur­džiai ir pra­ban­giai gy­ve­nan­čių žmo­nių, yra tin­ka­ma, G. Ka­čiuš­kie­nė at­sa­kė: „Ne­ma­nau, kad pa­dė­ti ser­gan­čiam, ken­čian­čiam yra pa­to­gus lai­kas. Lab­da­ra, kri­zė ar ne kri­zė, ka­ras ar ne ka­ras, yra rei­ka­lin­ga.“

Jos žo­džiais, ki­taip ma­nan­čių žmo­nių yra vi­sa­me pa­sau­ly­je.

„Jų va­lia – mąs­ty­ti taip, kaip jiems pa­to­gu. Ne­ma­nau, kad šį ren­gi­nį rei­kė­tų smerk­ti. Juk au­ko­ja­mi pi­ni­gai iš žmo­nių san­tau­pų, o tie var­gin­gie­ji sluoks­niai nuo to­kių ren­gi­nių ne­nu­ken­čia, o tik lai­mi, juk jiems ski­ria­mos tos lė­šos“, – sa­kė pro­fe­so­rė Ge­no­vai­tė Ka­čiuš­kie­nė.

Marina VISOCKIENĖ

REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKOMENDUOJAME
rekomenduojame
TOLIAU SKAITYKITE
× Pranešti klaidą
SIŲSTI
Į viršų