REKLAMA

  • tv3.lt antras skaitomiausias lietuvos naujienu portalas

Komentuoti
Nuoroda nukopijuota
DALINTIS

Per 23-iąsias sovietų pasitraukimo iš Afganistano metines vasario 15 dieną Talibanas pareiškė, kad besitraukiančių JAV pajėgų laukia toks pat likimas.

REKLAMA
REKLAMA

Elektroniniu paštu žiniasklaidai išsiųstame pranešime Talibanas rašo, kad „savanaudžiai amerikiečiai turėtų pasimokyti iš (...) Rusijos pralaimėjimo, nebetęsti bereikšmės kovos su uoliais afganistaniečiais ir savo okupantų pajėgas kuo greičiau išvesti iš šalies“.

REKLAMA

Buvusios Sovietų Sąjungos pajėgos Afganistaną paliko 1989 metais perdavusios šalies saugumą netvirtai vyriausybei. Vyriausybę greitai nuvertė sukilėlių grupuotės, kurias iš pradžių rėmė JAV ir Pakistanas.

Dabar JAV ir NATO skuba apmokyti 350 tūkst. Afganistano policijos pareigūnų ir karių, kurie iki 2014 metų pabaigos perims atsakomybę už saugumą.

Apie panašią karo baigtį kalba ne tik Talibanas, to baiminasi ir afganistaniečiai bei analitikai. Afganistano pilietinės visuomenės forumo atstovas sakė, kad pasitraukus sovietų kariams smuko ir šalies ekonomika. Pasak jo, kai išvyks JAV kariai, atsitiks taip pat. Atstovas teigia, kad yra tikimybė, jog pasikartos įvykiai, kurie sekė po sovietų karių pasitraukimo.

REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKOMENDUOJAME
rekomenduojame
TOLIAU SKAITYKITE
× Pranešti klaidą
SIŲSTI
Į viršų