• tv3.lt antras skaitomiausias lietuvos naujienu portalas

REKLAMA
Komentuoti
Nuoroda nukopijuota
DALINTIS

JAV vakarų pakrantės naujų informacinių technologijų įmonių kūrimosi lopšyje San Franciske ir Silicio slėnyje oficialiai atidaryta Lietuvos verslo atstovybė.

REKLAMA
REKLAMA

Atidarydamas Lietuvos atstovybę ūkio ministras Rimantas Žylius sakė, jog San Franciskas ir šalia jo įsikūręs Silicio slėnis yra unikali vieta, kurioje susijungia universitetai ir mokslo centrai, kur gimsta naujos idėjos, verslai ir įmonės labai inovatyviose srityse – informacinių technologijų, biomedicinos, biochemijos bei mechanikos.

REKLAMA

„Šioje rinkoje ir aplinkoje norime ir turime save intelektualiai ir labai kūrybingai pristatyti. Tam matome didelį poreikį ir potencialą. Būtent todėl čia ir įsikūrė Lietuvos atstovybė. Mes tikime savo veiklos šioje srityje sėkme. Siekiame ne tik pristatyti Lietuvos investicinę aplinką, kuriamus mokslo slėnius bei ekonominės plėtros zonas, bet ir iš JAV naujų besikuriančių įmonių išgirsti, kokios verslo ekosistemos ir aplinkos tikimasi Lietuvoje. Į tai bandysime atsižvelgti, kalbėdami su investuotojais bei inovatyvių technologijų įmonėmis, kurios ketina plėstis ar kurtis Lietuvoje“, - teigė ūkio ministras.

REKLAMA
REKLAMA

Lietuvos atstovybės atidarymo proga surengtame verslo renginyje dalyvavo San Franciske įsikūrusių bankų „Wells Fargo“, „City National Bank“ atstovai, San Francisko Prekybos rūmų prezidentas Styvenas Folkas (Steven Falk), San Francisko Ekonominės plėtros komisijos vykdomasis direktorius Denisas Konaganas (Dennis Conaghan), informacinių technologijų įmonių bei Kalifornijos universiteto atstovai.

Lietuvai Silicio slėnyje atstovaus JAV konsultacinė įmonė „Noah Mamet & Associates LLC“.

REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKOMENDUOJAME
rekomenduojame
TOLIAU SKAITYKITE
× Pranešti klaidą
SIŲSTI
Į viršų