• tv3.lt antras skaitomiausias lietuvos naujienu portalas

REKLAMA
Komentuoti
Nuoroda nukopijuota
DALINTIS

Kinijos premjeras Wen Jiabao pažadėjo padėti Europai įveikti skolų krizę. Apie tai jis pareiškė per derybas su Europos Sąjungos lyderiais Pekine, praneša AFP. Pasak Ven Dziabao, Kinija nori, kad ES – didžiausia Kinijos prekybos partnerė – „išsaugotų stabilumą ir klestėjimą“.

REKLAMA
REKLAMA

Derybų dalyviai nepatikslino, kokia konkrečiai galėtų būti Kinijos parama. Tikėtina, kad Kinijos tarptautiniai rezervai, viršijantys 3 trilijonus dolerių, bus iš dalies panaudoti papildant Europos stabilizacinį fondą.

REKLAMA

Pastaruoju metu Kinija ne kartą ragino ES vadovybę ir atskiras Europos šalis kuo greičiau įveikti krizę žemyne. Kinijai tai labai svarbu, nes didelė jos produkcijos dalis eksportuojama į Europos rinką.

Savo ruožtu, ES vadovybė pažadėjo paspartinti Kinijos, kaip šalies su rinkos ekonomika, pripažinimą, dėl to išsiplėstų Kinijos galimybės prekyboje ir investicinėje veikloje Europoje. Šiuo metu prekybai su Kinija ES šalyse galioja tam tikri apribojimai.

Euro zonos skolų krizė prasidėjo 2010 metais ir išplito į kelias Pietų Europos šalis, taip pat į Airiją. Visos šios šalys turi didelių įsiskolinimų ir nemažus biudžeto deficitus. Nors ES išleido šimtus milijardų eurų krizei įveikti, visiškai jos įveikti jai kol kas nepavyksta.

REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKOMENDUOJAME
rekomenduojame
TOLIAU SKAITYKITE
× Pranešti klaidą
SIŲSTI
Į viršų