REKLAMA

  • tv3.lt antras skaitomiausias lietuvos naujienu portalas

Komentuoti
Nuoroda nukopijuota
DALINTIS

Didysis futbolas grįžta – šįvakar prasidės UEFA Čempionų lygos aštuntfinalio etapas. Į mūšį stos titulą ginanti „Barcelona“, išvykoje žaisianti su Lėverkuzeno „Bayer“, taip pat sensacingai į atkrintamąsias varžybas prasibrovusi Nikosijos APEOL, mėginsianti peržengti „Lyon“ barjerą.

REKLAMA
REKLAMA

Lėverkuzeno „Bayer“ - „Barcelona“

Stadionas: „Bay Arena“, Lėverkuzenas (Vokietija)

Teisėjas: Craig Thomson (Škotija)

REKLAMA

(tiesioginė transliacija nuo 21.35 per TV6)

Galingieji katalonai gerokai susikomplikavo padėtį Ispanijos čempionate, kuriame po šio savaitgalio nuo lyderio Madrido „Real“ atsilieka jau dešimt taškų. Treneris Pepas Guardiola užsiminė, kad iš visų jėgų bus siekiama apginti pajėgiausio Europos klubo vardą, mat nacionalinėse pirmenybėse perspektyvos - nykios.

„Barcelona“ laikoma šios poros favorite ne tik dėl vardo, bet ir statistikos: ši komanda per septynias išvykas į Vokietiją nepralaimėjo nė karto (4 pergalės, 3 lygiosios). Tiesa, tarpusavio dvikovų su „Bayer“ statistika ne tokia įspūdinga: trys pergalės, dvi nesėkmės ir vienerios lygiosios.

REKLAMA
REKLAMA

„Bayer“ sieks patekti į ketvirtfinalį pirmą kartą nuo 2002 metų - tame sezone vokiečiai nužygiavo iki pat finalo, bet pralaimėjo Madrido „Real“. Tą reikės padaryti be saugo Michaelio Ballacko, kuris patyrė blauzdos traumą. Negalės rungtyniauti ir rezultatyviausi futbolininkai: Erenas Derdiyokas ir Sidney Samas. Tiesa, į rikiuotę grįžta gynėjas Danny da Costa, kuris treniruotėje buvo patyręs nedidelę traumą.

Michaelis Ballackas (nuotr. SCANPIX)Michaelis Ballackas (nuotr. SCANPIX)

„Barcelona“ gretose vėl yra Sergio Busquetsas, nerungtyniavęs nuo vasario pradžios. Aikštėje išvysime ir trio: Xavi, Andresą Iniestą bei Cescą Fabregasą, kurie savaitgalį pralaimėtą dvikovą prieš Pamplonos „Osasuna“ pradėjo tarp atsarginių.

REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA

Tikėtinos startinės sudėtys:

„Bayer“: Leno; Corluka, Schwaab, Friedrich, Kadlec; Castro, Reinartz, Rolfes; Bender; Kiessling, Schurrle;

„Barcelona“: Valdes; Alves, Pique, Puyol, Abidal; Xavi, Mascherano, Iniesta; Fabregas, Messi, Sanchez;

Nikosijos APOEL (nuotr. SCANPIX)Nikosijos APOEL (nuotr. SCANPIX)

„Lyon“ - Nikosijos APOEL

Stadionas: „Stade de Gerland“, Lijonas (Prancūzija)

Teisėjas: Paolo Tagliavento (Italija)

(tiesioginė transliacija nuo 21.40 per Viasat Sport Baltic)

„Lyon“ paskutiniame grupių etapo ture net 7-1 sutriuškino Zagrebo „Dinamo“ ir per vargus devintą sezoną iš eilės pasiekė aštuntfinalį, kuriame kausis su prie autsaiderių priskirta Nikosijos APOEL. Tiesa, kipriečiai jau įrodė savo jėgą, užimdami pirmą vietą G grupėje ir aplenkdami tokius klubus kaip Sankt Peterburgo „Zenit“, „Porto“ ir Donetsko „Shakhtar“.

REKLAMA

Vilčių APEOL turėtų teikti faktas, kad Lijono ekipa šį etapą peržengė vos kartą per pastaruosius penkerius metus. Tiesa, aštuntfinalio dvikovose namie „Lyon“ suklupo tik kartą - 2006-2007 metų sezone pralaimėta „Roma“ vienuolikei.

Pirmuoju Kipro klubu aštuntfinalyje per visą lygos istorijoje tapęs APOEL grupių etape lygiosiomis sužaidė visus tris mačus, o įskaitant atrankos varžybas per šešias dvikovas praleido vos tris įvarčius. Be to, treneris Ivanas Jovanovičius savo dispozicijoje turės visus futbolininkus, kadangi traumos ekipos nekamuoja.

REKLAMA

Tuo metu „Lyon“ nuotaikos nėra pačios geriausios, mat šeštadienį sensacingai pralaimėta „Caen“. Manoma, kad startinėje sudėtyje vėl pasirodys Kimas Kallstromas, o traumuotą Dejaną Lovreną veikiausiai pakeis Samuelis Umtiti.

Tikėtinos startinės sudėtys:

„Lyon“: Lloris; Revelliere, Kone, Umtiti, Cissokho; Briand, Gonalons, Kallstrom, Bastos; Lisandro Lopez, Gomis;

APOEL Chiotis; Poursaiditidis, Jorge, Kaka, Oliveira; Morais, Pinto; Charalambidis, Marcinho, Manduca; Ailton;

Bafetimbi Gomisas (nuotr. SCANPIX)Bafetimbi Gomisas (nuotr. SCANPIX)

REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKOMENDUOJAME
rekomenduojame
TOLIAU SKAITYKITE
× Pranešti klaidą
SIŲSTI
Į viršų