REKLAMA

  • tv3.lt antras skaitomiausias lietuvos naujienu portalas

Komentuoti
Nuoroda nukopijuota
DALINTIS

Mados ir gyvenimo būdo žurnalas „Ieva“ organizuoja jau V tarptautinę mados fotografijos konkursinę parodą „Madamorfozės 2011“. Parodos tradicija šiemet tęsiama su tema „Kontrastai“.

REKLAMA
REKLAMA

„Šis renginys sėkmingai populiarina mados fotografiją ir kelia vis aukštesnę kartelę fotografams. Komisija išrenka tikrai įsimintinas fotografijas, kurios tampa pavyzdinėmis ir po truputį kuria Lietuvos mados fotografijos veidą", – sako „Ieva“ žurnalo redaktorė Aušra Kurtkutė.

REKLAMA

2007- aisiais metais pirmajame „Madamorfozės“ fotokonkurse buvo beveik 100 dalyvių, tuo tarpu 2009-aisiais iš viso atrankai buvo pateikta per 600 fotografijų.

„Kadangi tai – vienintelis mados fotografijos fotokonkursas Lietuvoje, jis brėžia svarbią liniją šios specifinės fotografijos vystymęsi. Kiekvienais metais keliama vis aukštesnė kartelė, sulaukiame ne tik didesnio kiekio, bet ir daug įdomesnių ir stipresnių fotografijų“,  – sako parodos kuratorė Jolita Zykutė.

REKLAMA
REKLAMA

Kaip ir kasmet konkurse bus dvi kategorijos: „Mados fotografas profesionalas“ ir „Mados fotografas mėgėjas“, bus skirtas „Žiūrovų simpatijų“ prizas. Fotografai griežtomis taisyklėmis neapribojami, todėl sprendimai gali būti netikėti. Fotografijos gali būti mados fotosesijos ar mados žurnalo viršeliai, spalvotos arba nespalvotos, žmonės arba daiktai.

„Griežtų kriterijų nebuvimas skatina fotografus būti drąsiais, improvizuoti, ir neįstatyti savęs į rėmus. Norime, kad per šį konkursą pamatytume Lietuvos mados fotografijos grynuolius, kažką įdomaus ir stebinančio“, – sako parodos kuratorė Jolita Zykutė.

REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA

Fotokonkurso koncepcija išlieka ta pati, tačiau kiekvienais metais temos keičiasi. 2009 metais parodos – konkurso tema buvo „Spalvos“, o 2010 metais -„Siluetas“.

„Temų kaita užtikrina, kad būtų paliestos skirtingos mados fotografijos kryptys, fotografijose būtų išryškinti būtent tą temą atitinkantys aspektai. Skirtingos temos parodo, kuris fotografas kurioje stilistikoje yra stipriausias. Manau, yra labai svarbu po truputį dėliotis mados fotografijos archyvą“, – sako parodos kuratorė Jolita Zykutė.

Paroda siekia plačiau nei Vilnius, nes nuo 2009 metų ji tapo keliaujančia: 2009 paroda eksponuota Šiauliuose, Kaune, Druskininkuose, o 2010 - Klaipėdoje, Birštone, Druskininkuose.

REKLAMA

Kasmet parodoje savo darbus pristato ir profesionalūs mados fotografai iš JAV, Prancūzijos, Šveicarijos, Rusijos, D.Britanijos, Švedijos ir Japonijos, todėl galime Lietuos mados fotografiją įvertinti platesniame kontekste.

Šiemet į konkurso finalą atrinktos fotografijos bus eksponuojamos parodoje, kuri vyks 2012 m. kovo 8  – gegužės 8 dienomis penktame VCUP prekybos ir renginių centre.

REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKOMENDUOJAME
rekomenduojame
TOLIAU SKAITYKITE
× Pranešti klaidą
SIŲSTI
Į viršų