REKLAMA

  • tv3.lt antras skaitomiausias lietuvos naujienu portalas

Komentuoti
Nuoroda nukopijuota
DALINTIS
0
TV3

Tragiška žinia sukrėtė pasaulį. „Grammy“ muzikos apdovanojimų ceremonijos išvakarėse gerbėjai neteko vienos iš garsiausių pastarųjų dešimtmečių atlikėjų. Pasaulį paliko legendinė atlikėja Whitney Houston.

REKLAMA
REKLAMA

Nuostabiu balsu garsėjusi ir minias gerbėjų subūrusi dainininkė mirė būdama vos 48 metų. Jos mirtis buvo šlovės, kurią W. Houston pradėjo devintajame dešimtmetyje, epopėja, rašo Cnn.com.

REKLAMA

Dainininkės era buvo svaiginanti, muzikos srityje ji pasiekė neįtikėtinas aukštumas. Vis dėlto, asmeninis W. Houston gyvenimas nebuvo lengvas. Narkotikų vartojimas ir skandalais paženklinta santuoka su Bobby Brownu, kurioje W. Houston nesijautė laiminga, stūmė muzikos pasaulio pažibą į gyvenimo užribį.

Muzikos prodiuseris Simonas Cowellas teigė, kad „visi prisiminsime tą akimirką, kai sužinojome, kad pasaulis neteko tokios žvaigždės“.

REKLAMA
REKLAMA

„Vienas iš geriausių pasaulio balsų nutilo amžiams. Tai mus sukrėtė. Sužinojus apie W. Houston mirtį ne tik mane, bet ir daug kitų žmonių nukrėtė šiurpas“, – sakė jis.

W. Houston balsas įkvėpė ne vieną jaunosios kartos atlikėją.

Nuo vaikystės susijusi su muzikos pasauliu, W. Houston išsaugojo spindesį iki pat galo. Dar vaikystėje ji pradėjo lavinti savo muzikinius gabumus, kuriuos aplinkiniai greitai pastebėjo.

1985 m., būdama 22 metų, ji išleido savo debiutinį albumą „Whitney Houston“. Jau tuomet ji buvo vadinama „vienu įdomiausių jaunų balsų“.

REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA

Iškart po pirmojo albumo išleidimo jos talentas, nuostabus balsas bei puiki išvaizda pavertė ją žvaigžde.

Gerbėjai: W. Houston muzika pakeitė pasaulį

Po stulbinančios pirmojo populiarumo bangos sekė ir ne ką mažiau populiarūs hitai. Atlikėja išleido tokias dainas, kaip „How Will I Know“, „Saving All My Love For You“, „I Wanna Dance With Somebody“.

Tuo metu, kai JAV dalyvavo Persijos įlankos kare, W. Houston išpopuliarino dainą „The Star Spangled Banner“. Šio hito įrašų pardavimai siekė neregėtas aukštumas.

REKLAMA

Ši daina buvo perleista 2001 m., o pajamos už jos pardavimus buvo paaukoti labdarai.

Vis dėlto, W. Houston neatsiejamu atributu tapo Dolly Parton kūrinys, kurį atlikėja perdainavo 1992 metais. Singlas „I Will Always Love You“ buvo įrašytas kaip filmo „Asmens sargybinis“ garso takelis. Taip tiek daina, tiek filmas tapo rekordiškai populiarūs visame pasaulyje.

Taigi, ne veltui W. Houston gerbėjai teigia, kad muzikos pasaulio deivės balsas ir kūryba pakeitė muzikos pasaulį.

Asmeninė tragedija

Ši daina atlikėjai atnešė itin aukštas pozicijas. W. Houston gavo ne vieną aukščiausią muzikos apdovanojimą. Jos singlas ir šio filmo takelio buvo apdovanotas „Grammy“.

REKLAMA

Tačiau deivės šlovė ir asmeninis gyvenimas buvo du skirtingi dalykai. Ištekėjusi už muzikanto, nevienareikšmiškai vertinamo B. Browno garsioji W. Houston atrodė laiminga. Tačiau už išorės slypėjo vidinė tragedija.

Vis dažniau pasirodydavo informacija, kad santuoka kliba. B. Browno skandalai ir elgesys atskleidė, kad W. Houston laimė tėra išorinis uždangalas.

Nors W. Houston sugebėjo išlikti muzikos ir kino aukštumose, jos elgesys taip pat tapo vis skandalingesnis. Buvo kalbama apie alkoholį, narkotikus, smurtą šeimoje.

REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA

Iki 2000 m. vis labiau smuko W. Houston populiarumas, nepakartojamas ir stulbinantis balsas taip pat prarado žavesį.

Santuoka su B. Brownu taip pat sužlugo, pora išsiskyrė. Atrodo, kad skyrybos buvo sunkus žingsnis abiems, tačiau jis buvo neišvengiamas.

Nors W. Houston ne kartą skelbėsi pradėjusi reabilitaciją, sunku pasakyti, ar jai iki galo pavyko įveikti priklausomybes.

Vis dėlto atlikėja, atrodo, rengėsi savo atgimimui. Kaip bebūtų gaila, jai nepavyko vėl grįžti į muzikos Olimpą. Liko tik legenda.

Taip pat skaitykite:

Įtariama, kad dainininkė W. Houston galėjo nuskęsti vonioje

W. Houston uždrausta rodytis privačiuose koncertuose

Pasaulis neteko atlikėjos C. Evoros

A. Winehouse atgulė amžinojo poilsio


REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKOMENDUOJAME
rekomenduojame
TOLIAU SKAITYKITE
× Pranešti klaidą
SIŲSTI
Į viršų