• tv3.lt antras skaitomiausias lietuvos naujienu portalas

REKLAMA
Komentuoti
Nuoroda nukopijuota
DALINTIS

Vasario 10 d. švietimo ir mokslo ministras Gintaras Steponavičius Briuselyje dalyvaus ES Tarybos (Švietimas, jaunimas, kultūra ir sportas) posėdyje. Čia bus svarstoma ataskaita apie Europos bendradarbiavimo švietimo ir mokymo srityje strateginės programos „Švietimas ir mokymas pažangioje, tvarioje ir integracinėje Europoje“ projektą, vyks politiniai debatai, kaip švietimo priemonės gali sumažinti jaunimo nedarbą.

REKLAMA
REKLAMA

Remiantis pastarųjų trejų metų patirtimi, projekto ataskaitoje siūloma 2012–2014 m. prioritetinių sričių sąrašą pakeisti nauju, kuriame didžiausias dėmesys būtų skiriamas švietimo ir mokymo sričių sutelkimui siekiant skatinti ekonomikos augimą ir darbo vietų kūrimą.

REKLAMA

Numatytos šios 2012–2014 m. prioritetinės sritys: mokymąsi visą gyvenimą ir judumą paversti tikrove, gerinti švietimo ir mokymo kokybę bei veiksmingumą, skiriant dėmesį pagrindiniams mokinių gebėjimams – raštingumui, matematikai, gamtos ir technikos mokslams, kalboms, taip pat aukštojo mokslo modernizavimui, profesinio rengimo ir mokymo patrauklumui didinti.  Viena iš prioritetinių sričių – kūrybiškumo bei novatoriškumo, įskaitant verslumą, stiprinimas visame švietime. Į tai įeitų partnerystė su verslo įmonėmis, mokslinių tyrimų įstaigomis, verslumo ugdymas, novatoriška mokymosi aplinka ir pan.

Švietimo ministrai diskusijoje aptars, ko reikia imtis 2012 m., kad sumažėtų jaunimo nedarbas, sušvelnėtų krizės pasekmės jauniems žmonėms. Per diskusiją ministras G. Steponavičius pristatys modernizuojamą Lietuvos profesinio rengimo ir mokymo sistemą, pagalbos priemones aukštąjį išsilavinimą įgijusiems, bet darbo nerandantiems jauniems žmonėms, projektus, vykdomus Europos socialinio fondo lėšomis.

REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKOMENDUOJAME
rekomenduojame
TOLIAU SKAITYKITE
× Pranešti klaidą
SIŲSTI
Į viršų