REKLAMA

  • tv3.lt antras skaitomiausias lietuvos naujienu portalas

Komentuoti
Nuoroda nukopijuota
DALINTIS

Vladimiras Putinas žada peržiūrėti nesąžiningos privatizacijos rezultatus ir patenkinti visuomenę.

Vladimiras Putinas žada peržiūrėti nesąžiningos privatizacijos rezultatus ir patenkinti visuomenę.

REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA

Privatizacija – nesąžininga

Rusijos premjeras Vladimiras Putinas, siekiantis šalies prezidento posto, pareikalavo visiems laikams užtvirtinti dešimto dešimtmečio pradžios privatizacijos rezultatus, dėl kurių šalies visuomenė yra iki šiol nepatenkinta. Putinas siūlo pripažinti, kad privatizacija buvo „nesąžininga“, o nuosavybę susigrobę milijardieriai turės sumokėti „rožinę rinkliavą“.

REKLAMA

„Mums, aišku, šį puslapį reikėtų užversti. Reikia užbaigti šį laikotarpį – skirtingi variantai yra siūlomi, reikia su visuomenė aptarti. Tačiau taip, kad viusomenė galutinai priimtų šio nesąžiningos privatizacijos klausimo uždarymą“, – teigė Putinas. Pasak jo, būtina sukurti mechanizmą, kuris leistų galutinai peržiūrėti privatizacijos rezultatus: „Tai turi būti arba vienkartinis piniginis įnašas, arba dar kažkas. Turime kartu apie tai pagalvoti. Aš manau, kad tiek visuomenė, tiek ir verslininkai yra tuo suinteresuoti“.

REKLAMA
REKLAMA

Daugiau pažadų

Tarp Putino rinkiminės kampanijos idėjų – prabangos mokestis. Premjeras žada, kad ši naujovė nepalies viduriniosios klasės. Vietoje to mokestis bus mokamas už „atsisakymą investuoti į šalies vystymąsi – pasirenkant per didelį vartojimą ir tuštybę“. Putinas teigė: „Mums reikia aiškiai nustattyti principus, pagal kuriuos rinksime tokį mokestį. Tai mes darysime dialogo su visuomene ir specialistais forma“. Tiesa, premjeras pasidžiaugė, kad Rusijoje vis daugiau turtingų, tačiau atsakingų verslininkų.

REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA

Putinas taip pat pažadėjo humanizuoti baudžiamąją teisę, ypač ekonominėje srityje, prieš tai pravedus ekspertizę su specialistais, ekspertais, teisėjais ir tyrėjais: „Mes tęsime baudžiamosios teisės humanizaciją, tačiau reikia eliminuoti savivaliavimo galimybes“.

Susirūpinęs Putinas (nuotr. SCANPIX)Susirūpinęs Putinas (nuotr. SCANPIX)

Kritikavo demokratiją

V. Putinas taip pat paskelbė eilinė savo programinį straipsnį, kurio tema tapo demokratija. Premjeras supriešino laikotarpį iki jo valdymo ir teigiamus pokyčius, įvykusius jam dvi kadencijas buvus prezidentu ar dirbant premjeru. Pasak jo, pirmąjį šio šimtmečio dešimtmetį vykdyta politika „nuosekliai įgyvendino liaudies valią. Tai kaskart buvo patvirtinama rinkimais. Na, o tarp rinkimų – sociologinėmis apklausomis“.

REKLAMA

Tačiau šiandien visuomenė jau visai kitokia nei praėjusį dešimtmetį, pastebi V. Putinas, nuopelnus skirdamas ne kam kitam, o sau. „Pasikeitę reikalavimai valdžiai, viduriniosios klasės išėjimas iš savo nedidelio pasaulėlio, kur kuriama vien savo paties gerovė, – tai mūsų pastangų rezultatas. Mes dirbome vardan to“, rašo V. Putinas.

Rinkimai – kovą

Rusijos prezidento rinkimai vyks kovo 4 dieną. Juose V. Putinas kovos su komunistų lyderiu Genadijumi Ziuganovu, „LDPR“ vadovu Vladimiru Žirinovskiu, Sergejumi Mironovu ir milijardieriumi Michailu Prochorovu. Ekspertai ir toliau diskuotuoja, ar Putinui pavyks iškovoti pergalę pirmajame rinkimų ture. Centrinė rinkiminė komisija jau pateikė užsakymą antrojo rinkimų turo biuletenių gamybai.

REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKOMENDUOJAME
rekomenduojame
TOLIAU SKAITYKITE
× Pranešti klaidą
SIŲSTI
Į viršų