• tv3.lt antras skaitomiausias lietuvos naujienu portalas

REKLAMA
Komentuoti
Nuoroda nukopijuota
DALINTIS

Ketverių metų kadencijai naujuoju Lietuvos bokso federacijos prezidentu išrinktas vilnietis verslininkas Darius Šaluga sieks, kad ši sporto šaka taptų įdomia, žiūrima ir populiaria.

REKLAMA
REKLAMA

Pastaruosius septynerius metus Vilniaus bokso federacijoje viceprezidento pareigas ėjęs D. Šaluga tikino, kad jam boksas nėra svetimas.

REKLAMA

„Žinau, kaip organizuojamas darbas, kuo federeracija „kvėpuoja“, turiu savo idėjų ir minčių. Vadovavimo ir vadybinio darbo patirtį turiu ir valstybinėse įmonėse, ir versle. Matau, kad galima kitaip atstovauti ir vadovauti šiai sporto šakai“, – Balsas.lt teigė jis.

Darius Šaluga (nuotr. Klaudijaus Driskiaus)Darius Šaluga (nuotr. Klaudijaus Driskiaus)

– Kokias dabar matote bokso problemas Lietuvoje? – paklausėme D. Šalugą.

– Tokias pat kaip ir kitose sporto šakose – trūksta sporto vadybos. Daugelis įsivaizduoja, kad buvęs geras sportininkas gali taip pat gerai vadovauti, tačiau tai ne visada pavyksta. Vis dar nelabai suvokiama, kad iš bokso galima padaryti prekę, kurią pirktų rėmėjai. Boksas turi būti įdomus, žiūrimas ir populiarus.

REKLAMA
REKLAMA

Žinoma, pagrindinės problemos – finansinės. Treneriai, teisėjai ir bokso pasaulio elitas vos ne iš savo kišenės veža sportininkus į varžybas. Manau, kad jie neturėtų sukti galvos dėl finansų, o dirbti juodą kasdienį darbą, kurį jie moka. Federacija turėtų užsiimti rėmėjų paieška ir įvaizdžio formavimu. Tik tuomet išspręsime finansines problemas, turėsime daugiau olimpiečių ir čempionų.

– Užsiminėte apie įvaizdį. Kokia čia problema?

– Boksas šiuo metu nėra itin patrauklus kaip sporto šaka jaunimui, nes tėvai galvoja, kad tai galvų daužymas. Paprieštaraučiau šiai nuomonei, nes tai viena iš nedaugelio populiarių kovinių olimpinių sporto šakų, kuri moko kovoti laikantis griežtų taisyklių. Boksas – klasikinė sporto šaka. Galime didžiuotis, kad tokia maža Lietuva turi net olimpinių prizininkų.

REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA

– Kokius pažadus dalijote eidamas į federacijos prezidento postą?

– Pažadėjau stengtis sutvarkyti bokso rinkodarą – padaryti šią sporto šaką patrauklia. Bus regioninė bokso lyga, įdomios varžybos. Reikia įdomiai pateikti visą informaciją žiniasklaidai, nes, pavyzdžiui, vyksta įdomus turnyras Marijampolėje, o žmonės apie tai nežino. Tai elementari vadyba. Taip pat kalbėjau apie griežtą valstybės pinigų įsisiavinimą. Čia nebus „orinių“ stovyklų, neįgyvendintų darbų ir panašiai.

– Kokių darbų pirmiausiai imsitės, o gal jau ėmėtės?

– Kuriame stiprų marketinginį planą, vienas prioritetinių darbų – varžybų kalendoriaus sudarymas ir federacijos biudžeto sutvarkymas.

REKLAMA

– Kokį Lietuvos boksą matote po ketverių metų? Ar turite konkretų planą, kurį norėtumėte įgyvendinti?

– Sporte reikia ir sėkmės. Geras finansavimas ir vadyba negarantuoja gerų rezultatų. Tikimės, kad turėsime daugiau olimpiečių, bet skaičiais negaliu minėti. Nesu senelis šaltis, dovanų nedaliju ir nežadu stebuklų. Jeigu kryptingai dirbsime dvejus ar trejus metus, tikrai rezultatų sulauksime.

TIK FAKTAI

Rinkimuose į bokso federacijos prezidento postą be D. Šalugos dalyvavo ir kaunietis Gintaras Skobas, tačiau jis sulaukė dešimčia balsų mažiau nei jo varžovas. Lietuvos bokso federacijos prezidento poste D. Šaluga pakeitė Rimantą Rutkauską.

REKLAMA

Federacijos konferencijoje taip pat patvirtinti viceprezidentai – Saulius Simė, Kęstutis Kišonas ir Paulius Zabielskas. Federacijos generaliniu sekretoriumi išrinktas Antanas Arėška. Trenerių tarybos pirmininku išrinktas Stanislavas Mižigurskis, teisėjų kolegijos pirmininku – Anatolijus Kriukovas, sporto klubų atstovu – Edvardas Kutujevas, o atstovu viešiesiems ryšiams – Saulius Bagdonas.

TAIP PAT SKAITYKITE:

Į medalį olimpiadoje nusitaikęs E. Kavaliauskas: laimėti padeda Dievas

Jubiliatas M. Ali: vis dar galiu išspardyti dviračio vagiui užpakalį

Top 10: įspūdingiausi nokautai per bokso istoriją

D. Šemiotas: boksininkai kvaili? Mitas!

TOP 20: garsiausi už grotų sėdėję JAV sportininkai

REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKOMENDUOJAME
rekomenduojame
TOLIAU SKAITYKITE
× Pranešti klaidą
SIŲSTI
Į viršų