• tv3.lt antras skaitomiausias lietuvos naujienu portalas

REKLAMA
Komentuoti
Nuoroda nukopijuota
DALINTIS

Trečiadienio rytą prie taksistų streiko prisijungė ir taksi įmonių dispečerės, kurios taip pat po Lietuvos kriminalinės policijos biuro atliktų kratų liko be darbo. Kartu su taksistais į „Siemens“ arenos aikštelę atvyko taksi įmonių darbuotojos, kurios, kaip ir jų kolegos vairuotojai buvo nekalbios bei sutartinai tvirtino, kad pastarųjų dienų įvykiai virto tikru košmaru dėl netikėtos bedarbystės.

REKLAMA
REKLAMA

Beata prisistačiusi mergina teigė, kad vienoje sostinės taksi kompanijų dirba neseniai, bet iš kolegių, turinčių didesnę darbo patirtį, yra girdėjusi, kad pasitaiko atvejų, kai įmones netikėtai patikrina įvairios institucijos, tačiau, tai kas įvyko jos darbovietėje prieš porą dienų, nustebino net ir seniai šį darbą dirbančias moteris: „Tai buvo baisu, viskas buvo panašu į oro pajėgų antskrydį – įsiveržę pareigūnai liepė mums tuojau pat palikti darbo vietas. Į mūsų klausimus, kas vyksta, nebuvo reaguojama. Iš darbuotojų buvo pareikalauta atiduoti mobiliuosius telefonus. Pareigūnui liepus man atiduoti ir asmeninį mobilųjį telefoną, pasiteiravau, kodėl turėčiau tai daryti, juk tai mano asmeninis turtas, bet telefonas buvo atimtas paaiškinus, kad tai padaryti būtina tam, kad negalėčiau susisiekti su kolegomis“, – kratas atlikusių pareigūnų veiksmais stebėjosi mergina.

REKLAMA

Beatos teigimu, įmonėje dirbusios darbuotojos šiuo metu yra ištiktos šoko, mat situacija labai komplikuota, o darbuotojoms juk būtina išlaikyti butus ir išmaitinti šeimas. „Kreipsimės dėl kompensacijų, nes netekome darbo, šiose įmonėse dirbantys žmonės dabar neturi jokio pajamų šaltinio.“

Į klausimą, kiek pinigų prarado per šias dienas, kuomet negalėjo dirbti, pašnekovė sakė: „Tiksliai sunku pasakyti, bet kiekvienas centas šioje situacijoje yra svarbus, nes mes jį galėjome uždirbti. Šiuo metu gyvename bijodami, nes neaišku, kaip viskas pakryps toliau, ar jau ieškotis naujo darbo.“

Paklausta, kas, jos nuomone, laukia taksi versle dirbusių žmonių, pašnekovė sakė: „Veikiausiai – bedarbystė. Kas dabar mums vadovaus ir mokės atlyginimą“. Apie tai, ar tiesa, kad kai kurios įmonės slėpė mokesčius mergina sakė, kad jei tokie veiksmai ir vyko, tai eilinių darbuotojų ši informacija nepasiekė.

REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKOMENDUOJAME
rekomenduojame
TOLIAU SKAITYKITE
× Pranešti klaidą
SIŲSTI
Į viršų