REKLAMA

  • tv3.lt antras skaitomiausias lietuvos naujienu portalas

Komentuoti
Nuoroda nukopijuota
DALINTIS
0
TV3

Taksi darbuotojų protesto akcija prasidėjo anksti ryte. Taksi automobilių kolona judėjo sostinės gatvėmis, siekdama atkreipti valdžios dėmesį į vairuotojus, likusius be legalaus darbo.

REKLAMA
REKLAMA

Protestuotojų automobiliams manevruojant susidarė eismo spūstys. Lietuvos Edukologijos universiteto žiede, kuriame susijungia judrios sostinės gatvės, taksi automobiliai pradėjo sukti ratus. Konstitucijos prospekte susidarė didelės automobilių eilės. Policija buvo priversta reguliuoti eismą. Pareigūnai taksi automobilius siekė priversti išvažiuoti iš žiedo.

REKLAMA

Dėl sumaišties žiede įvyko avarija.

Tokiais veiksmais taksi vairuotojai tikisi sutrikdyti miesto eismą ir sulaukti valdžios dėmesio.

7.15 apie 20 taksi automobilių su įjungtais avariniais signalais trumpam užkimšo viešojo transporto eismo juostą prie Vilniaus savivaldybės Konstitucijos prospekte.

Protestuotojus lydėjo sustiprintos policijos pajėgos.

6 val. ryto, spaudžiant šaltukui, prie „Siemens“ arenos susirinko protestuoti nusiteikę taksi darbuotojai.

REKLAMA
REKLAMA

Jų teigimu, apie 2000 sostinės taksistų dėl atimtų licenzijų neteko darbo. Šiuo metu jų bendrovių dispečerinės nedirba. Protestuoti pasiryžę vairuotojai tikina, kad per šį laiką, kol nedirbo, vidutiniškai neteko apie 1200 litų.

Naujienų portalo Balsas.lt prie „Siemens“ arenos kalbinti taksistai teigė, kad pagrindinis šios akcijos tikslas, kad jiems būtų leista sugrįžti į darbą. „Dispečerės nedirba, niekas mums negali prisiskambinti numeriais, kurie nurodyti ant automobilių. Auginu du mažamečius vaikus, o darbo paieškoms prireiktų kelių mėnesių, tad situacija labai sudėtinga“, – kalbėjo Andrėjumi prisistatęs vairuotojas.

REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA

Vyriškio teigimu, šių dienų įvykiai susiję su tikslingais veiksmai, nukreiptai prieš taksi paslaugų verslą: „Tikrintojų darbas suprantamas, bet galėjo būti atliktas ir kitaip, o dabar kenčia eiliniai darbuotojai. Sostinėje šiuo metu be darbo yra apie 70 proc. taksistų.“

Taksi darbuotojų protestas nėra iki galo organizuotas. Protestuotojai negali įvardyti maršrutų, kuriais važinės po Vilnių.

Susirinkusius stebėjo policijos pareigūnai.

Protestuotojai yra sukūrę savo internetinį tinklalapį – 1313.lt

Vakar mokesčių inspektoriai ir policijos pareigūnai iškrėtė dalį sostinėje veikiančių taksi bendrovių.

REKLAMA

Kartu su specialiųjų tarnybų pareigūnais šturmuotos patalpos sostinės Žaliųjų ežerų gatvėje, kur įsikūrusios bent 12 taksi įmonių. Čia oficialiai užregistruotas ir vienos didžiausių taksi bendrovių šalyje – „Merselitos“ – biuras, kurios akcininkai ir vadovai kontroliuoja dar keletą taksi įmonių. Tarp jų – „Martono taksi“, didžiausia taksi paslaugas teikianti grupė šalyje, vien sostinėje atsiriekusi maždaug pusę taksi rinkos. Po pietų kratos atliktos ir šioje bendrovėje.

Dėl kratų sustabdytas šiose patalpose įsikūręs ir daugumos tikrinamų įmonių veiklą koordinuojančio skambučių centro darbas. Kada jis bus atnaujintas neaišku, todėl sostinėje išsikviesti taksi bus sudėtinga.

REKLAMA

Tebeveikiančios įmonės skundžiasi dideliais krūviais ir pripažįsta niekaip nespėjančios aptarnauti visų klientų.

Įtarimai – dėl milijonų litų

„Šiandien įtarimų reiškiama maždaug 1 mln. Lt sumai, bet  tikimės, kad ateityje įtarimai bus pareikšti dėl dešimčių milijonų. Įtariamųjų ratas didės, manome, kad ateityje  bus apie 50“, – teigė Lietuvos kriminalinės policijos biuro viršininko pavaduotoja Jurgita Ivanauskienė.

„Įtariamųjų bus apie 50, bet manoma, kad 6 asmenys yra susiję“, – sakė ji.

Šiuo metu yra sulaikyta 10 asmenų. Kas jie – J. Ivanauskienė nekonkretizavo, bet sakė, kad eiliniai taksi vairuotojai nėra sulaikyti. Įtarimai yra pareikšti dėl buhalterinės apskaitos tvarkymo, pinigų pasisavinimo ir dokumentų klastojimo.

Reaguodami į susidariusią padėtį taksistai nusprendė trečiadienį surengti protesto akciją.

Taip pat skaitykite:

Taksistai savo nuodėmes slepia

REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKOMENDUOJAME
rekomenduojame
TOLIAU SKAITYKITE
× Pranešti klaidą
SIŲSTI
Į viršų