REKLAMA

  • tv3.lt antras skaitomiausias lietuvos naujienu portalas

Komentuoti
Nuoroda nukopijuota
DALINTIS

Nenorėjęs prisistatyti taksi vairuotojas, dirbantis vienoje iš įmonių, kuriose vakar lankėsi pareigūnai, portalui Balsas.lt sakė apie įvykius žinantis tiek, kiek ir visi – iš spaudos.

REKLAMA
REKLAMA

„Man paskambino iš firmos ir pasakė, kad į darbą neičiau“, – sakė ne vienerius metus už taksi automobilio vairo praleidęs vyras.

REKLAMA

Jis prasitarė labai nerimaujantis, kad gali likti be darbo, nes šeimoje buvo vienintelis maitintojas.

Taksistas: iš pradžių nesupratome, kodėl tiek daug iškvietimų

Kitoje taksi firmoje dirbantis Audrius M. portalui Balsas.lt sakė, kad iš pradžių jie vakar net nesuprato, kodėl taip staiga padaugėjo užsakymų.

„Pas mus vakar labai padaugėjo darbo. Iš pradžių net nesupratome, kas atsitiko. Tik paskui sužinojome, kad kitose įmonėse vyksta patikrinimas“, – pasakojo jis.

REKLAMA
REKLAMA

Anot Audriaus M., tebedirbančių įmonių vairuotojų duomenimis, pirmadienį nebuvo galima prisiskambinti daugiau kaip 10 vilniečiams įprastų taksi iškvietimo numerių.

Taksi (nuotr. Fotodiena.lt/Tomas Lukšys) (nuotr. Balsas.lt)Taksi (nuotr. Fotodiena.lt/Tomas Lukšys) (nuotr. Balsas.lt)

„Vakar neveikė 13 kanalų, bet šiandien vienas iš jų gal jau veiks. Mes nežinome visko, bet girdėjome, kad visos tos įmonės, kuriose vyko kratos, priklausė vienam žmogui, jį ir prispaudė“, – pasakojo jis.

Anot Audriaus M., tai, kad galėjo būti slepiami mokesčiai, apgaulingai vedama buhalterija, jo kolegų nenustebino.

REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA

„Šiame versle „prasukti“ galima daug ką. Visi seniai žinojo, kad čia yra didelis „šešėlis“ ir jį reikia iškrapštyti. Metai baigėsi, yra ataskaitos, mokesčiai nesumokėti – pats laikas prispausti“, – pasakojo taksi vairuotojas.

Jo teigimu, vairuotojai tarpusavyje diskutuoja, kad  taip netikėtai užgriuvusių kratų priežastys gali būti kelios.

„Vieni sako, kad tai gali būti susidorojimas. Kas nors nori įvesti naują įmonę į rinką, o kuo mažiau konkurentų, tuo jam bus geriau. Juk tos įmonės, kurias dabar „krečia“, valdė didžiausią dalį rinkos – iš tikrųjų valdė 70 proc. rinkos. O kita nuomonė – pagaliau valdžia nutarė, kad reikia parodyti kovą su korupcija ir šešėline ekonomika. Tiesiog paėmė ir visus „pakėlė“.

REKLAMA

Skubiai ieško darbo kitur

Taksi vairuotojo teigimu, be darbo likę jo kolegos skubiai ieško darbo veikiančiose įmonėse.

„Ir pas mus dabar daug ateis iš ten. Žmonėms reikia darbo, reikia šeimas maitinti, o kai tos firmos sustabdė veiklą, kitoms darbo labai padaugėjo“, – sakė jis. „Vairuotojai tikrai nekalti – jie buvo išnaudojami. Visose įmonėse tas pats“, – pridūrė vyras.

Planuojamas taksistų streikas

Reaguodami į susidariusią padėtį taksistai nusprendė trečiadienį surengti protesto akciją.

Streikas prasidės 6 val. ryto,  aikštelėje prie „Siemens“ arenos. Taksi automobilių kolona žada važinėti po visą miestą, siekdama atkreipti valdžios dėmesį į be legalaus darbo likusius vairuotojus.

REKLAMA

Firmoms, kuriuose dirbo vairuotojai, sustabdytos veiklos licencijos.

Savivaldybė: vienoms įmonėms užsidarius, atsiras kitos

„Apgailestaujame, kad vilniečiai patiria laikinų nepatogumų“, – paprašytas pakomentuoti, kaip galima būtų sušvelninti dėl kratų kai kuriose taksi bendrovėse susiklosčiusią situaciją, kai vilniečiams tapo sudėtinga pasinaudoti taksi paslaugomis, teigė Vilniaus miesto savivaldybės Miesto transporto skyriaus vedėjas Evaldas Matonis.

Anot jo, „taksi Vilniuje, nors ir sudėtingiau, išsikviesti įmanoma“. Tačiau, teigia E. Matonis, savivaldybė negali daryti jokios įtakos taksi įmonėms: „Savivaldybei nesuteikta teisė reikalauti iš privačių įmonių, kad jos užtikrintų nenutrūkstamą taksi paslaugų teikimą“.

REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA

Todėl, E. Matonio teigimu, jis tegalįs miestiečiams ir sostinės svečiams patarti naudotis visuomeniniu transportu ir geranoriškai padėti vieni kitiems.

„Visuomeninis transportas važiuoja ir į atokius rajonus (...), taip pat mieste važinėja maršrutiniai taksi. Kviestume vilniečius pavežti kaimynus, bendradarbius ir viešojo transporto stotelėse laukiančius gyventojus“, – sakė jis.

E. Matonis prognozuoja, kad net jeigu dalis taksi įmonių nustos veikti, problema netrukus išsispręs savaime.

„Įmonės veikia verslo sąlygomis. Užsidarius vienoms įmonėms, turėtų atsirasti kitos, nes paklausa diktuoja pasiūlą“, – sakė jis.

TAIP PAT SKAITYKITE:

Po kratų taksi įmonėse – įtariamųjų sulaikymai (foto)

Taksi byla: sulaikyta 10 asmenų, įtarimai pareikšti 6-iems (foto)

REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKOMENDUOJAME
rekomenduojame
TOLIAU SKAITYKITE
× Pranešti klaidą
SIŲSTI
Į viršų