REKLAMA

  • tv3.lt antras skaitomiausias lietuvos naujienu portalas

Komentuoti
Nuoroda nukopijuota
DALINTIS

Rusijoje rastas atsiskyrėlis, dešimtmetį išgyvenęs urve miške, nes norėjęs pabėgti nuo civilizacijos, praneša „LIFE NEWS“.

Rusijoje rastas atsiskyrėlis, dešimtmetį išgyvenęs urve miške, nes norėjęs pabėgti nuo civilizacijos, praneša „LIFE NEWS“.

REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA

Toliau nuo civilizacijos

Metęs statybininko darbą ir ankštą kambarį bendrabutyje, Rusijos Čeliabinsko miesto gyventojas išvyko į miškus gaudyti žuvies ir mėgautis gamtos grožiu. 54-ių metų amžiaus Aleksandras Riabininas apsigyveno tiesiog oloje – vietiniai gyventojai jį dėl to praminė „urviniu žmogumi“.

REKLAMA

Apie tai, kaip jis pateko į šią vietą, Aleksandras pasakoja nenoriai. Jis teigia, kad kažkada tiesiog nusprendė kažką keisti savo gyvenime, todėl ir nuvyko ir mišką – kuo toliau nuo gyvenimiškų problemų: „Man gera gamtoje. Aš jau 10 metų gyvenu miške. Anksčiau kiekvienais metais statydavausi naują būstą, ieškodavau geresnės vietos. O čia, prie Troicko, jau trečius metus gyvenu. Čia ir upė šalia, ir gamta graži. Aš nemedžioju, tik gaudau žuvį, taip ir maitinuosi“.

REKLAMA
REKLAMA

Tikras namas

Jaukų Uralo atsiskyrėlio „namelį“ sunku pastebėti. Žiemą jis būna užverstas sniegu, o vasarą – slepiasi po miško žaluma. Rasti jį galima tik pagal vamzdį, kuris yra iškilęs – iš jo neretai rūksta dūmai. Prie Aleksandro gyvenvietės įrengta „infrastruktūra“ – šulinys, tualetas. Olos viduje – šildomas kambarys, tvarkinga lova. Kampe – knygos, kurias skaitydamas Aleksandras mankština protą: „Laisvalaikiu skaitau literatūrą, groju armonika. Pastaruoju metu turiu problemų su bronchais, nes apsiverčiau plaukdamas valtimi, dabar geriu žoleles, kurias pats susirenku miške“.

REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA

Aleksandras nėra nieko girdėjęs apie teroristinius išpuolius Rusijoje – Beslano tragediją, „Nord-Ost“ nelaimę ar sprogimus Maskvos metro. Jo nedomina ir pasaulinė finansinė krizė ar opozicijos mitingai Rusijoje. Jis teigia, kad mėgaujasi gyvenimu be interneto ir mobiliųjų telefonų. Tik kartą Aleksandrą buvo aplankę oficialūs asmenys iš priešgaisrinės tarnybos – įsitikino, kad gyvenvietė saugi ir išėjo: „Pažįstame Aleksandrą, seniai jau miške gyvena. Jis – darbingas vyras, negeria. Jokių nusiskundimų dėl jo negavome“.

REKLAMA

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Norėjo atsivesti ir mylimąją

 

Prie savo urvinio gyvenimo Aleksandras norėjo pripratinti ir savo mylimąją, su kuria susipažino netolimame kaimelyje. Iš pradžių moteris sutiko, netgi vieną vasarą išbuvo jo būste, bet pavargo nuo tokio gyvenimo ir sugrįžo atgal į civilizaciją.

„Žmonės pabėga nuo visuomenės ir patogumų, kai suvokia, kad pinigai – nėra svarbiausias dalykas gyvenime. Yra gerokai svarbesnių – mėgstamas užsiėmimas, šeima. Žmonės, kurie iki šiol mano, kad pinigai – pagrindinė vertybė, nesupras šio žmogaus ir jo elgesį laikys nenormaliu“, – teigia psichologas Sergejus Ivanovas.

Sugrįžti į miestą Aleksandras neplanuoja, jį tenkina toks gyvenimas miške. Vyras prisipažįsta, kad iš tiesų jaučiasi laimingas.

REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKOMENDUOJAME
rekomenduojame
TOLIAU SKAITYKITE
× Pranešti klaidą
SIŲSTI
Į viršų