REKLAMA

  • tv3.lt antras skaitomiausias lietuvos naujienu portalas

Komentuoti
Nuoroda nukopijuota
DALINTIS

Europos Sąjungos (ES) ambasadorius Kinijoje Marcusas Edereris pareiškė, kad Kinija šiemet gali aplenkti Jungtines Valstijas ir tapti didžiausia ES prekybos rinka, informuoja AFP.

REKLAMA
REKLAMA

„Esama ženklų, kad 2012-aisiais Kinija gali tapti didžiausia Europos eksporto rinka“, - žurnalistams Pekine sakė M. Edereris.

REKLAMA

„Europos eksportas auga greičiau nei Europos importas iš Kinijos“, - pabrėžė jis ir pridūrė, kad ši prognozė yra grindžiama naujausiomis prekybos tendencijomis. Konkrečių duomenų jis nepateikė.

ES jau seniai yra didžiausia Kinijos prekių rinka, o ES ir Kinijos prekyba kasmet auga. Šiemet ji siekė 567 mlrd. JAV dolerių.

Vis dėlto Kinijos ekonomika, kuri pernai išaugo 9,2 proc., o 2010 metais – 10,4 proc., tebėra priklausoma nuo eksporto, todėl Pekinas su didėjančiu nerimu stebėjo, kaip gilėjo euro zonos skolų krizė, kuri paveikė ir Azijos milžinės ekonomikos augimą.

Kinijos premjeras Wenas Jiabao praėjusią savaitę teigė, kad jo šalis svarsto galimybę labiau prisidėti prie Europos finansinio stabilumo fondo ir būsimo Europos stabilumo mechanizmo, tačiau konkrečių pažadų nedavė.

REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKOMENDUOJAME
rekomenduojame
TOLIAU SKAITYKITE
× Pranešti klaidą
SIŲSTI
Į viršų