REKLAMA

  • tv3.lt antras skaitomiausias lietuvos naujienu portalas

Komentuoti
Nuoroda nukopijuota
DALINTIS

Antradienį baigėsi Lietuvos futbolo federacijos (LFF) A ir I lygos klubų licencijavimo procesas. Po apeliacijų A lygos licencija buvo suteikta Gargždų „Bangai“, o šešiems klubams suteiktos I lygos licencijos, praneša LFF.

REKLAMA
REKLAMA

2012 metų A ir I lygos čempionatų dalyviai paaiškės ketvirtadienį, po LFF Vykdomojo komiteto posėdžio. A ir lygos licencijų gavėjai šiemet paaiškėjo daug anksčiau nei iki šiol. Licencijų išdavimą po apeliacijų svarstė sausio 31-ąją posėdžiavęs LFF Apeliacinis licencijavimo komitetas.

REKLAMA

Po apeliacijos A lygos licencija suteikta tik „Bangai“. Dar trys A lygos licencijų siekę klubai - Kauno „Kaunas“, Klaipėdos „Atlantas“ ir Vilniaus „Reo“ - neįgyvendino A lygai taikomų finansinių kriterijų, tačiau atitiko I lygos reikalavimus ir gavo šio lygmens licenciją.

Jokios dokumentacijos licencijavimui nepateikė Mažeikių „Mažeikiai“ bei Klaipėdos „Klaipėda“.

Pirmajame etape A lygos licencijos buvo suteiktos Panevėžio „Ekranui“, Vilniaus miesto futbolo draugijai „Žalgiris“, Marijampolės „Sūduvai“, Šiaulių „Šiauliams“, Tauragės „Taurui“, Pakruojo „Kruojai“ ir Alytaus „Dainavai“.

REKLAMA
REKLAMA

A lygos licencijas gavę klubai balandžio mėnesį turės galimybę siekti Europos futbolo asociacijų sąjungos (UEFA) licencijų.

Iš I lygos licencijas siekusių klubų visų trijų apeliacijos buvo patenkintos. Licencijas gavo lygos senbuvis Kėdainių „Nevėžis“ bei du pirmenybėse debiutui besiruošiantys naujokai - 2011 metų II lygos Vakarų zonos nugalėtoja Palangos „Palanga“ ir II lygos Pietų zonos laimėtoja Vilniaus „Polonija“.

Iš licencijavimo proceso savo noru pasitraukė praėjusiais metais bronzos medalius laimėjęs Kauno „Atletas“ ir Kretingos „Minija“.

REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA

I lygos licencijas po pirmojo etapo jau turėjo penki praėjusių metų pirmenybių dalyviai - Šilutės „Šilutė“ ir Trakų „Trakai“, Jonavos „Lietava“, Kuršėnų „Venta“, Kėdainių „Lifosa“ ir naujoku pretenduojantis tapti Vilniaus „Granitas“.

Trečiadienį savo rekomendacijas dėl ateinančio sezono pateiks LFF Klubų valdyba, o ketvirtadienį galutinį 2012 metų A ir I lygos pirmenybių dalyvių sąrašą patvirtins LFF Vykdomasis komitetas. Preliminariame varžybų tvarkaraščio projekte numatoma, jog Lietuvos A lygos čempionatas startuos kovo 10-11 dienomis.

REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKOMENDUOJAME
rekomenduojame
TOLIAU SKAITYKITE
× Pranešti klaidą
SIŲSTI
Į viršų