REKLAMA

  • tv3.lt antras skaitomiausias lietuvos naujienu portalas

Komentuoti
Nuoroda nukopijuota
DALINTIS
0
TV3

Specialistai nustatė, kad Norvegijos teroristo Anderso Breiviko elgesys kalėjime atspindi „Al Qaedos“ nuostatas, skirtas patekusiems į nelaisvę kovotojams, praneša „Life News“.

Specialistai nustatė, kad Norvegijos teroristo Anderso Breiviko elgesys kalėjime atspindi „Al Qaedos“ nuostatas, skirtas patekusiems į nelaisvę kovotojams, praneša „Life News“.

REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA

Oslo priemiestyje esančio kalėjimo, kuriame jau pusmetį laikomas A. Breivikas, specialistai nustatė, kad 32 metų teroristas tiksliai laikosi „Al Qaedos“ nuostatų, skirtų patekusiems į nelaisvę teroristų organizacijos pasekėjams. Pats Breivikas savo veikale, paplitusiame internete, taip pat smulkiai aprašė, kaip reikėtų elgtis tuo atveju, kai vienas iš „Tamplierių riterių“ atsidurtų už grotų.

REKLAMA

Pagal Breiviko versiją, kalėjimas yra veiksmų arena, kurioje būtina verbuoti naujus pasekėjus ir šviežius karius. Būtent tokias pačias nuostatas naudoja ir „Al Qaeda“.

„Andersas Breivikas visada elgiasi draugiškai, nevengia kontaktuoti ir bando užmegzti santykius su visais, kurie nori su juo bendraut. Dėl šios priežasties kalėjimo personalo atstovai niekada nelieka su juo vieni. Visi pokalbiai Breiviko kameroje yra įrašomi, o vėliau kruopščiai nagrinėjami“, – komentavo kalėjimo vadovas.

REKLAMA
REKLAMA

A. Breivikas (nuotr. blogspot.com)A. Breivikas vaikystėje (nuotr. blogspot.com)

Šaltakraujo žudiko apsauga užsiima 130 žmonių. Kiekvieną iš jų psichiatrai specialiai konsultavo, kad šie nepasiduotų jo provokacijoms. Specialistai ilgai nagrinėjo vadinamąjį 1500 puslapių Breiviko „Manifestą“, kuriame jis ragina kovoti su multikultūralizmu Europoje. Pasak jų, dalį savo idėjų Breivikas rado būtent pavojingiausios teroristų organizacijos nuostatose – „Al Qaedos“.

„Paradoksalu, kad Andersas Breivikas, kuris pasisako prieš musulmonų apsigyvenimą Europoje, buvo įkvėptas „Al Qaedos“ veikalų, o jo „Manifestas“ atspindi daugelį islamistų kovotojų principų“, – teigia specialistai.

REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA

A. Breivikas 2011 metų liepos 22 dieną Norvegijoje surengė dvigubą teroristinį išpuolį. Iš pradžių Breivikas susprogdino bombą Oslo miesto centre prie vyriausybinių rūmų, o vėliau surengė žudynes Utojos saloje. Išpuolių metų žuvo 77 žmonių.

Teismo ekspertai pripažino Breiviką nepakaltinamu ir diagnozavo „paranojinę šizofreniją“, bet buvo pareikalauta ekspertizę atlikti iš naujo. Breiviko teismas turėtų prasidėti balandžio 16 dieną.

Taip pat skaitykite:

A. Breivikas ruošėsi susprogdinti Karališkuosius rūmus ir atominį reaktorių

Norvegijoje bus statomas atskiras pastatas A. Breivikui laikyti

A. B. Breiviko tėvas pavadino jį baisiausiu teroristu nuo Antrojo pasaulinio karo laikų

REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKOMENDUOJAME
rekomenduojame
TOLIAU SKAITYKITE
× Pranešti klaidą
SIŲSTI
Į viršų