REKLAMA

  • tv3.lt antras skaitomiausias lietuvos naujienu portalas

Komentuoti
Nuoroda nukopijuota
DALINTIS

Patekti pas Šiaulių merą Justiną Sartauską – sunkiau nei pas Popiežių. Merui smagiau pasisėdėti su policijos „viršūnėlėmis“, nei ateiti į priėmimą ir klausytis gyventojų skundų bei pasiūlymų, kaip sutaupyti miesto biudžetą.

REKLAMA
REKLAMA

Nebenori seniūnijų

Praėjusį pirmadienį vykusiame Rėkyvos bendruomenės ataskaitiniame susirinkime kilo idėja sutrumpinti Rėkyvos seniūnijos darbo laiką. Kelios dešimtys susirinkusių rėkyviškių patvirtino, kad jokių reikalų seniūnijoje nesprendžia, o tie, kurie bandė kreiptis, liko nusivylę – problemos liko neišspręstos.

REKLAMA

Prieštarauti mėgino Rėkyvos seniūnė Vaida Čelkienė, įsiveržusi į bendruomenės posėdį, tačiau buvo mandagiai „nusodinta“. „Kai vyksta jūsų posėdžiai, ilgai ir nuobodžiai keliu ranką. Dabar vyksta mūsų posėdis ir kalbėsite, kai jums bus leista“, – ironizavo Rėkyvos bendruomenės pirmininkė Nijolė Malakauskienė.

Po bendruomenės susirinkimo pasitarus su kitomis miesto bendruomenėmis nuspręsta miesto valdžiai siūlyti seniūnijose palikti tik po pusę etato. Tarnautojas seniūnijoje sėdėtų iki pietų, o vieną dieną per savaitę – po pietų, iki 19 valandos, kad būtų patogu dirbantiems miestiečiams.

REKLAMA
REKLAMA

„Seniūnijų darbuotojai vis tiek dirba paštininkais – nešioja raštus į Savivaldybę, o patys nieko nesprendžia. Daugiabučių kiemus valo patys gyventojai, o viešųjų darbų administravimą galima perduoti aplinką tvarkančiai įmonei“, – sako N. Malakauskienė.

Žmonėms trūko kantrybė

Miesto bendruomenių atstovai nusprendė siūlymą įteikti pačiam merui Justinui Sartauskui. Keturioliktą valandą į priėmimą atėję bendruomenių atstovai jau rado keletą laukiančių žmonių. Tik atėję išgirdo, kad priėmimas nukeliamas valandai.

REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA

Atėję po valandos išgirdo pasiūlymą – ateiti prieš šešioliktą valandą, nes meras esąs užsiėmęs. „Nusprendžiau laukti, bet kitiems trūko kantrybė lakstyti į Savivaldybę – kas dirba, kas pas gydytoją užsiregistravęs“, – kalbėjo N. Malakauskienė.

Vis dėlto sulaukusi mero įteikė jam bendruomenių pasiūlymą.

Kaip paaiškino Savivaldybės atstovė spaudai, meras tuo metu buvo Šiaulių apskrities vyriausiojo policijos komisariato ataskaitiniame susirinkime.

Bronius KATINAS

REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKOMENDUOJAME
rekomenduojame
TOLIAU SKAITYKITE
× Pranešti klaidą
SIŲSTI
Į viršų