REKLAMA

  • tv3.lt antras skaitomiausias lietuvos naujienu portalas

Komentuoti
Nuoroda nukopijuota
DALINTIS

Į Rusiją dėl pinigų ir meilės išbėgusiai ir tėvynę viešai išplūdusiai varguolei Donatai Rimšaitei Lietuva neleidžia dalyvauti olimpiadoje.

REKLAMA
REKLAMA

Penktadienį Vilniuje vykusioje Lietuvos tautinio olimpinio komiteto (LTOK) Generalinėje asamblėjoje nutarta neleisti buvusiai Lietuvos olimpietei Donatai Rimšaitei atstovauti Rusijai Londono olimpinėse žaidynėse.

REKLAMA

LTOK Generalinėje Asamblėjoje be kitų klausimų buvo svarstoma, ar leisti 2010 metų pabaigoje į Rusiją persikėlusiai, o vėliau už šios šalies piliečio ištekėjusiai ir Rusijos pasą gavusiai Lietuvos penkiakovininkei atstovauti kitą šalį Londono olimpinėse žaidynėse.

LTOK Generalinė asamblėja, išklausiusi LTOK prezidento A. Poviliūno pranešimą ir LTOK narių pasisakymus, vadovaudamasi TOK „Olimpinės chartijos“ 5 dalies „Olimpinės žaidynės“ 42 taisykle – „Dalyvių pilietybė“, nutarė neleisti XXIX olimpiados dalyvei, Lietuvos olimpinės rinktinės narei, penkiakovininkei D. Rimšaitei atstovauti Rusijos olimpinei rinktinei XXX olimpinėse žaidynėse Londone.

REKLAMA
REKLAMA

Už tai, kad nebūtų leista D. Rimšaitei startuoti Londono olimpiadoje balsavo 49 LTOK Generalinės asamblėjos nariai, prieš – 1, o susilaikiusiųjų buvo 7. Nutarimas priimtas balsų dauguma.“, – rašo Balsas.lt.

Tiksliai nežinau LTOK argumentacijos logikos, bet aš tą nelaimėlę būčiau išleidęs. Tame pačiame tekste rašoma, kad ji tvirtina išvažiavusi, nes apako nuo meilės. Gali būti ir taip, bet prisimenu štai ką:

Išvykau, nes Lietuvoje manęs netenkino pajamos ir treniruočių sąlygos. Tiesą sakant, rankos sviro į apačią ir net kildavo minčių, ar iš viso verta aukoti savo sveikatą dėl tokio menko įvertinimo. Manau, mano karjera Lietuvoje ilgai nebūtų tęsusis. Be to, turiu asmeninių priežasčių, kodėl atsidūriau būtent Rusijoje. Nesu laiminga palikusi Lietuvą, bet taip jau susiklostė. Tikiuosi, savo šalyje nebūsiu pasmerkta, bet daugiau šia tema kalbėti nenorėsiu“, – 15min.lt sakė pasaulio vicečempionė D. Rimšaitė. (2010 gruodžio 28d.)

REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA

Per prievartą patriotais padaro nebent Vladimiras Putinas kokius nors čečėnus. Ar reikalingi dažnai keičiantys nuomones (nesinori rašyti „melagiai“) piliečiai? Jei Rusijai labai tokių reikia – galėjome pagelbėti karstelėjusiai metropolijai.

Keršto jausmas yra svarbus ir net susijęs su žmogaus instinktais, o už žodžius kartais tenka atsakyti labiau, nei už pinigus, bet man kur kas maloniau buvo skaityti, kad: „Londone, Didžioje Britanijoje, vykusiose moterų šiuolaikinės penkiakovės Pasaulio taurės finalo varžybose vienintelė Lietuvos atstovė 27 metų Laura Asadauskaitė iškovojo antrą vietą ir sidabro medalį. <…>. Kita buvusi lietuvė 23 metų Donata Rimšaitė, šiuo metu atstovaujanti Rusijai, finišavo tik 30-ta. D. Rimšaitei (4696 tšk.) prieš lemiamą rungtį buvo gana geroje pozicijoje – penkta ir turėjo tik 23 sek. deficitą, tačiau pasirodė itin nesėkmingai ir nusmuko žemyn net per 25 pozicijas.“

REKLAMA

Be to, niekas negalėjo garantuoti, kad Amerikoje ar Australijoje neatsirastų dar daugiau gerų sąlygų ir asmeninių priežasčių. Kai kurios profesijos yra žemėje labai senos ir neverta mėginti jas drausti. Aš būčiau ją ramiai paleidęs.

P.S.

Gerbiama penkiakovininkė klaidina visuomenę aiškindama, kad niekada neatsisakė Lietuvos pilietybės. Gal tai ir tiesa. Tačiau Vidaus reikalų ministro įsakymu, pasirašytu 2011 12 16 (Nr. 1V-928) ji jos neteko, kaip priėmusi kitos šalies pilietybę.

REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKOMENDUOJAME
rekomenduojame
TOLIAU SKAITYKITE
× Pranešti klaidą
SIŲSTI
Į viršų