REKLAMA

  • tv3.lt antras skaitomiausias lietuvos naujienu portalas

Komentuoti
Nuoroda nukopijuota
DALINTIS

Buvęs kovotojas su pedofilija – vis dar įtariamasis

Buvusiam Garliavos Klonio gatvės gynėjui, karštam Drąsiaus Kedžio ir Venckų šalininkui Vitalijui Keršiui – neramios dienos. Sausio viduryje Vilniaus miesto 1-ajam apylinkės teismui pareiškimą dėl šmeižto įteikė Kauno apygardos teismo teisėja Neringa Venckienė. Ji kaltina V. Keršį ją apšmeižus ir įžeidus savo teiginiais spaudoje.

REKLAMA
REKLAMA

Ne taip surašė

Dar nebaigtas V. Keršio bylinėjimasis ir su Generalinės prokuratūros Organizuotų nusikaltimų ir korupcijos departamento prokuroru Justu Lauciumi. Antradienį Aukščiausiajame Teisme bus nagrinėjamas šio prokuroro apeliacinis skundas dėl V. Keršio grasinimų jam per Eglės Kusaitės teismo posėdį.

REKLAMA

Priminsime, jog už prokuroro J. Lauciaus įžeidimą nuosprendį V. Keršis išgirdo dar pernai balandį. Su kitais aktyvistais dalyvaudamas E. Kusaitės, kaltinamos terorizmu, teismo posėdyje, kai buvo sprendžiama dėl jos suėmimo pratęsimo, V. Keršis neva įžeidinėjo ir trukdė dirbti prokurorui J. Lauciui, reikalavusiam pratęsti E. Kusaitės suėmimą. Vilniaus miesto 2-ojo apylinkės teismo teisėjas Ovidijus Ramanauskas pripažino V. Keršį įžeidus viešąją asmenį ir paskyrė jam 30 parų arešto.

REKLAMA
REKLAMA

Tiek prokuroras J. Laucius, tiek pats V. Keršis su tokiu nuosprendžiu nesutiko ir jį apskundė. J. Laucius prašė griežtesnės bausmės, nes V. Keršis jį ne tik įžeidinėjęs, bet ir trukdęs atlikti prokuroro pareigas. Savo ruožtu V. Keršis nepripažino savo kaltės ir prašėsi išteisinamas. Skundus V. Keršiui surašyti padėjo tuo metu dar geruoju su juo buvusi teisėja N. Venckienė, tačiau jie buvo atmesti.

„Gavau pranešimą, kad mano skundas netinkamai surašytas, todėl nepriimtas nagrinėjimui, – prisiminė V. Keršis. – Tuometinė mano gyvenamoji vieta buvo Garliavoje, todėl turėjau prisistatyti į Garliavos nuovadą atlikti bausmės. Tačiau man pranešė į Garliavą nevažiuoti, o prisistatyti į Kauno rajono policiją. Čia buvau apklaustas Vaido Milinio nužudymo ir šmeižto bylose. Po to buvo duotas nurodymas vežti mane į tardymo izoliatorių, tačiau bevažiuojant viskas apsivertė aukštyn kojom – ekipažas gavo komandą suktis atgal ir mane nuvežti į vyriausiojo policijos komisariato areštinę. Iš ten nuvykau į Pravieniškes ir atlikau paskirtą bausmę – sąžiningai atbuvau 30 parų“.

REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA

Nors V. Keršis jau atlikęs teismo paskirtąją bausmę, prokuroras J. Laucius savo skunde Aukščiausiajam Teismui prašo panaikinti pirmosios instancijos teismo nuosprendį ir bylą nagrinėti apeliacine tvarka.

Niekam negrasino

V. Keršis iki šiol yra įsitikinęs, kad Garliavos policininkai buvo gavę nurodymus vežti jį į tardymo izoliatorių, o ten jis turėjęs „dingti“. „Gal būčiau „rastas pasikoręs“ ar dar kas nors nutikę, – svarstė V. Keršis. – Juk tuomet ant manęs būtų buvę galima „pakabinti“ V. Milinio nužudymą, šmeižtą, na, ir dar ką tik nori“.

REKLAMA

Dabar V. Keršis nerimauja, kaip Aukščiausiasis Teismas įvertins prokuroro J. Lauciaus skundą ir kokią dar bausmę paskirs. „Prokuroras skundžia tą kaltinimo dalį, dėl kurios nebuvau pripažintas kaltu – dėl trukdymo atlikti pareigas, – sako V. Keršis. – Tačiau byloje nėra duomenų, kad aš su J. Lauciumi apskritai būčiau kalbėjęs, pro jį praėjęs ar dar kitaip jam trukdęs. Nei vienas liudininkas – o gana garbingi žmonės ten buvo susirinkę: kunigai, disidentai – nepatvirtino tai matę ir girdėję. Todėl nesuprantu prokuroro veiksmų. Gal tai noras pateisinti savo darbo broką.? Kaip teismas gali remtis tik nukentėjusiojo parodymais ir nekreipti dėmesio į liudininkus? Prokuroras tvirtina, neva Kusaitės byloje aš daręs jam spaudimą ir grasinęs. Mat koks aš galingas! Kad buvo rėkaujama teismo salėje – tiesa, bet aš tikrai nepuoliau prokuroro. Aš sėdėjau salės šone ir iš salės išėjau palei sieną. O prokuroras aiškina, neva aš priėjęs prie jo stalo ir ėmiau grasinti: girdi, turi dukrą, mes ją pagausim ir t. t. Kažkoks absurdas!“

REKLAMA

Prokuroras J. Laucius ką nors komentuoti šiuo klausimu atsisakė, motyvuodamas, kad tai esąs jo asmeninis reikalas.

Nepalankūs faktai

Šmeižtu V. Keršį dabar kaltina ir teisėja N. Venckienė. V. Keršis mano, jog ir N. Venckienės pareiškimas, kad jis savo pasisakymuose esąs ją apšmeižęs ir įžeidęs, tėra paskutinis griebimasis už šiaudo. „Visuomenei ir toliau brukama mintis, neva ji yra auka, yra apšmeižta, – sakė V. Keršis. – Mano nuomone, taip ji bet kokiais būdais bando prieiti prie Vaido Milinio nužudymo bylos. Šios bylos tyrimas artėja į pabaigą, o joje surinkti įrodymai, manau, daug kam gali sukelti šoką. N. Venckienė sako, kad aš siųstas pedofilų klano ją šnipinėti ir po to surinktą medžiagą panaudoti prieš ją. Jokių įrodymų tam nėra, tačiau dalis tautos tiki tais paistalais. O va įrodymai, kad kaukes man davė N. Venckienė, – yra, tai patvirtinta kitų liudininkų parodymais. Kad buvo raštelis su tariamų pedofilų pavardėmis – taip pat faktas, patvirtintas jį mačiusių kelių liudininkų.

REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA

Anot V. Keršio, šiuo metu per visas galimas institucijas daromas didžiulis spaudimas. „Vienoje laidoje N. Venckienė tvirtino, kad „Keršio ir Žalimo šou“ nepasitvirtino. Tačiau palaukime šiek tiek – bylos tyrimo pabaigos ir tuomet paaiškės ar tai šou, ar tikrovė, – sakė V. Keršis. – Aš Žalimo nepažinojau ir nepažįstu, tačiau internete brukama nuomonė, jog mes abu dirbome apsaugininkais – vadinasi, pažįstami. Kalbama, jog M. Milinienė sumokėjo Žalimui, o man nuomoja butą. Esu sekamas, ir jau žino, kur aš gyvenu, nes „Facebook'e“ rašoma: „Kas nuomoja Keršiui tą landynę daugiabutyje?“ Seka, kur einu. Kaip ir kitus.

REKLAMA

V. Keršis ir pats buvo ragintas imtis „žvalgybos“. „Kai budėdavau Klonio gatvėje, tiek Skučienė, tiek Venckienė ne kartą sakė: „Ko čia sėdite ir nieko neveikiate? Per tuos metus galėjote išsiaiškinti daugybę pedofilų“. Reikalavo kuo daugiau sužinoti apie Jūrmaloje įvykusį pedofilijos skandalą, kur neva dalyvavo ir trys mūsų teisėjai. – pasakojo V. Keršis. – Kai pagalvoju, visa laimė, kad mes niekur nevažiavome ir nesekėme žmonių. O juk tuo metu tikrai tikėjome, kad galingas pedofilų klanas viską tvarko. Jei būtume paklausę, jau, ko gero, būtume, sukišti už grotų už visokius nusikaltimus...“

A. Žutautienė

REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKOMENDUOJAME
rekomenduojame
TOLIAU SKAITYKITE
× Pranešti klaidą
SIŲSTI
Į viršų