REKLAMA

  • tv3.lt antras skaitomiausias lietuvos naujienu portalas

Komentuoti
Nuoroda nukopijuota
DALINTIS

Rusijos milijardierius oficialiai įregistruotas kandidatu į prezidentus. Savo turto deklaracijoje M. Prochorovas pateikė įdomius skaičius.

Rusijos milijardierius oficialiai įregistruotas kandidatu į prezidentus. Savo turto deklaracijoje M. Prochorovas pateikė įdomius skaičius.

REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA

Kandidatas Prochorovas

Rusijos Centrinė rinkiminė komisija, oficialiai užregistravusi Rusijos verslininką ir milijardierių Michailą Prochorovą kandidatu į šalies prezidentus, susipažino su oligarcho pateikta savo turto deklaracija. Sunku pasakyti, ar kaltinti reikėtų deklaravimo sistemos trūkumus, bet savo pažymoje Prochorovas pasirodė gerokai kukliau, nei galima būtų manyti: milijardierius „neteko“ kelių aktyvų ir netgi liko be transporto priemonių, praneša „Newsru“.

REKLAMA

Pasak Prochorovo deklaracijos, kurios kopija jau yra paviešinta, nuo 2007 iki 2010 metų Prochorovas uždirbo 115,1 milijardo rublių (apie 10 milijardų litų). Palyginimui: kandidatas Vladimiras Putinas per tą patį laikotarpį uždirbo 22,1 milijono rublių (maždaug 2 milijonai litų), Vladimiras Putinas – 17,7 milijono rublių (maždaug 1,5 milijono litų), Sergejus Mironovas – 9,1 milijono rublių (maždaug 800 tūkstančių litų), o Genadijus Ziuganovas – „vos“ 7,6 milijono rublių (apie 650 tūkstančių litų).

REKLAMA
REKLAMA

Michailas Prochorovas (nuotr. SCANPIX)Michailas Prochorovas (nuotr. SCANPIX)

 

Didžiąją dalį savo pinigų (112,5 milijardo rublių) Prochorovas gavo 2008 metais, kai dalijosi bendrą banką su Vladimiru Potaninu. Tiesa, dokumente kažkodėl nėra nurodyti keli svarbūs aktyvai, patenkantys į Prochorovo „Oneksim“ grupę: į deklaraciją nepateko „RusAl“, „Polius Zoloto“, OAO „Kvadra“, „Renessans Kapital“ ir keletas kitų. Prochorovas, pagal deklaraciją, netgi neturi asmeninio automobilio.

Tačiau Prochorovas turi 2,3 hektaro žemės Maskvos srityje, kurioje yra daugiau nei 2000 kvadratinių metrų dydžio namas. Dar jis nurodė tris butus Maskvoje, kurių bendras plotas – 973,7 kv. m. Bankuose oligarchas laiko apie 18 milijardų rublių, taip pat yra Kipro „Oneksim holdings ltd“ ir Panamos „Mantra Investments ltd“ vekselių, kurių vertė siekia 5,2 milijardo ir 900 milijonų rublių.

REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA

M. Prochorovas (nuotr. SCANPIX) (nuotr. Balsas.lt)M. Prochorovas (nuotr. SCANPIX) (nuotr. Balsas.lt)

 

Verslininkas Prochorovas

Pasak 2011 metais „Forbes“ sudaryto reitingo, Prochorovas užima trečią vietą turtingiausių Rusijos žmonių sąraše. Jo turtas vertinamas 18 milijardų dolerių. Tokiu būdu kandidatas Prochorovas yra gerokai „skurdesnis“ už verslininką Prochorovą.

Apklausti ekspertai Prochorovo turtą vertina taip pat ne taip kukliai, kaip jis tai daro pats savo deklaracijoje. Verslininko atstovai teigia, kad deklaracija yra užpildyta pagal visas Centrinės rinkiminės komisijos taisykles. Ekspertai pripažįsta, kad Rusijoje deklaravimas turi nemažai spragų. Apie tai kalba ir patys pareigūnai. „O lengvatinis statusas yra padarytas tam, kad ką nors nuslėptum“, – teigia Rusijos „Transparency International“ padalinio direktorė Jelena Panfilova.

Taip pat skaitykite:

M. Prochorovas: jei laimėsiu rinkimus – parduosiu savo verslą

M. Prochorovas žada naują erą: džinas išlaisvintas iš lempos ir nenori atgal

M. Prochorovas jau turi rinkiminį šūkį

REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKOMENDUOJAME
rekomenduojame
TOLIAU SKAITYKITE
× Pranešti klaidą
SIŲSTI
Į viršų